Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan životinja

U hladnom azilu crni Jack živi već duge dvije godine

jack  (1)
Foto: vl
1/5
04.10.2010.
u 12:30

I na Međunarodni dan životinja trogodišnji mješanac zaželjet će samo svoj dom.

Hladnoća i vlaga sve se više uvlače u zidove i hodnike zaprešićkog azila u Dubravici. U jednom od premalih boksova, tamom skrivenih od pogleda posjetitelja, već preduge dvije godine živi trogodišnji mješanac Jack. Pokupili su ga odbačenog, ranjenog, a što mu se točno dogodilo, zna samo on. I onaj tko mu je to napravio, jer velika krvava rana posred glave svjedočila je o tragu ljudske ruke.

– Najvjerojatnije ga je netko htio ubiti sjekirom – kaže Suzana Kalman Krnić, dopredsjednica zaprešićke Udruge za zaštitu životinja Šapica, čiji članovi pokušavaju barem malo uljepšati težak život pasa kojima je azil u Dubravici preostao kao jedino rješenje. Zajedno s predsjednicom Aleksandrom Ivanov u tom poslu surađuje i s Veterinarskom stanicom u Zaprešiću, a brinu se o 50-ak pasa.

Velik ožiljak na Jackovoj glavi dugo je svjedočio o groznom iskustvu, no Jack ništa od toga nije zapamtio. I tada, a i danas, iako većinu dana provede zatvoren među četiri hladna zida, Jack je ostao pravi veseljak. Kad istrči na dvorište, pokazuje to svom snagom. Naučio je već jako dobro da ima malo vremena i da ga treba iskoristiti. Novu priliku imat će tek idući dan.

– Jack je na prvi pogled jedan običan crni pas s "bijelom kravatom". Nije atraktivan i ljudi koji dolaze često ga i ne pogledaju. A kad bi mu samo dali šansu, Jack bi ih sigurno oduševio i sigurno bi se zaljubili u njega – kaže gospođa Suzana, mazeći pritom rukom i toplim pogledom ovoga dragog psa. Jack se najviše voli maziti baš s njom, iako rado dolazi svakome tko ga pozove. Uvjerila sam se u to i sama. Samo jedan poziv bio je dovoljan da se Jack udobno smjesti na moju nogu i gurne glavu pod moju ruku. “Mazi me još”, govorio je njegov pogled, prodoran i nježan.

Nakon kratke igre Jack je već znao što ga čeka. Još jedan pogled prema slobodi, a onda sasvim pomirljiv povratak u tamu jedinog doma koji ima. Povratak u boks koji dijeli s cimericom Lulu. I danas, kad udruge diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan zaštite životinja, Jack bi sigurno poželio samo jedno. Ne trebaju mu poslastice, posebne igračke, mašnice i svileni krevet. On samo čeka da ga napokon netko povede u novi dom, u kojemu će biti slobodan. Jack je cijepljen i kastriran, a sve informacije možete dobiti na broj 098/521-803.

Jack čeka onaj pravi poziv.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Takaros
15:08 04.10.2010.

Ajoj crni Jack, jako mi je žao. Imam već jednu takvu ko ti, doduše iz Noine Arke, ali vrlo ste si slični: crni, mješanci, maltretirani, odbačeni, nađeni, pa spašeni. Ako ima netko tko razmišlja o peseku, preporučam azil. Ne morate uzeti štence, ovi odrasli mješanci, pametni su i zahvalni. Preporuka svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije