Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CARNet

U e-Dnevnik upisuju se ocjene za više od 300 tisuća učenika

e-imenik
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
24.08.2017.
u 08:22

Sve je više škola koje prelaze na elektronički dnevnik – trenutačno ga koristi 810 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Više od 300 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola raspoređenih u više od 16 tisuća razrednih odjela svoje ocjene iz svih nastavnih predmeta mogu pratiti u elektroničkom, e-Dnevniku. Brojke su to koje se zaokružuju nakon pet godina primjene web-aplikacije za vođenje razredne knjige koja im je, složit će se profesori, uvelike ubrzala i olakšala posao.

Samo ove školske godine na elektroničke dnevnike uključeno je novih 256 škola, čime se broj škola u Hrvatskoj koje koriste takav oblik upisa ocjena popeo na 810.

– Nastavnici tijekom školske godine u e-Dnevnik unose radne sate, ocjene, izostanke te ostale podatke o nastavi. Na kraju školske godine, kada unesu zaključne ocjene, razrednik na jednostavan način pokreće postupak prijenosa predmeta, ocjena, ispita, izostanaka, pedagoških mjera i vladanja u e-Maticu iz koje se ispisuju svjedodžbe – poručili su iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet koja je razvila e-Dnevnik. U aplikaciji su profesorima ujedno dostupni različiti izvještaji koji nastavnicima omogućavaju analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja koji se pripremaju za sjednice nastavničkih vijeća.

– U ovoj školskoj godini sustav koristi više od 37.000 nastavnika. Ukupan broj prijava tih nastavnika mjesečno prelazi 1,200.000 – poručili su iz CARNeta. Osim profesora takav uvid u dnevnik lakši je i roditeljima i to putem e-Dnevnika za učenike i roditelje koji omogućava pregled ocjena, bilješki, lektira te raspored pisanih zadaća koje su nastavnici upisali za svakog učenika.

– Roditelji aplikaciji pristupaju iz sustava e-Građani. Obaviješteni su i o izostancima i to e-mailom s informacijom s kojeg je sata dijete izostalo te molbom da se jave razredniku u terminu za informacije. Ukupan broj jedinstvenih prijava u aplikaciju e-Dnevnik za učenike i roditelje veći je od 250 tisuća mjesečno – kažu iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže.    

>>Zašto su djeca danas sve bezosjećajnija i spremna na nasilje?

>>Dječak (7) napisao ovu poruku roditeljima i oduševio sve svojom dosjetljivošću

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije