Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Turisti su 2017. u Hrvatskoj potrošili više od 9 milijardi eura

Mastercard
Foto: Promo
1/6
27.06.2018.
u 10:24

Mastercardova studija pokazala da su 70% svih transakcija platili karticama

Europljani su ljubitelji putovanja – u prosjeku radi razonode u svojoj zemlji ili inozemstvu putuju 10 puta godišnje, pokazala je studija koju je proveo Mastercard. Česi i Slovaci su na vrhu popisa s 19 putovanja godišnje, dok Hrvati putuju 15 puta. Podaci su pokazali i da je Hrvatsku u 2017. posjetilo više od 14,5 milijuna stranih turista. Turisti su u Hrvatskoj potrošili više od 9 milijardi eura, od čega se 15% odnosi na smještaj, 19% na hranu, 18% na kupnju i 17% na razne aktivnosti. Čak 70% svih transakcija su platili karticama.

"Upravo pred nadolazeću turističku sezonu naša zemlja postala je još zanimljivije odredište – i to uz novo izdanje projekta Priceless Croatia koje nudi gotovo 50 jedinstvenih i ekskluzivnih iskustva u destinacijama diljem Hrvatske“, rekla je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, te dodala: „U suradnji s partnerima u Hrvatskoj ovim smo projektom nastojali poboljšati lokalnu turističku ponudu čime potičemo pozicioniranje naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije.“

Tako nakon registracije na internetskoj stranici www.priceless.com, korisnici Mastercard® kartica iz cijelog svijeta mogu tako doživjeti borbu gladijatora u jednom od šest najvećih rimskih amfiteatara, sudjelovati u Pula Film Festivalu, doživjeti najstariji hrvatski ulični festival Špancirfest kao VIP posjetitelj, otkriti tajnu proizvodnje piva u istarskom San Servolu, kušati nabolje svjetsko maslinovo ulje, uživati u degustaciji vina i večeri koja je pripremljena iz organskog vrta, otkrivati skrivene plaže na otoku Obonjan, razotkriti tajne Dubrovnika tijekom Dubrovačkih ljetnih igara, biti u backstageu na festivalu Ultra Europe, upoznati mračnu stranu Zagreba od srednjeg vijeka nadalje, otkriti najsunčaniji hrvatski otok i dugogodišnju vinsku tradiciju, uživati u koncertima Jessie Ware, Inner Circlea ili Marija Biondija, u šetnji Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit ili ručku s poznatim hrvatskim kuharom tijekom vožnje balonom u oblacima te još mnogo toga.
U sklopu studije, Mastercard je predstavio i savjete za putovanja koji će potaknuti turiste da iskoriste prednosti sigurnog i praktičnog elektroničkog plaćanja tijekom svog putovanja – od planiranja i rezervacije smještaja ili prijevoza pa sve do aktivnosti na odabranoj destinaciji. Kada putuju u inozemstvo potrošači sve više prihvaćaju prednosti elektroničkih plaćanja i oslanjaju se na njih tijekom svog odmora. 

MASTERCARD SAVJETI ZA BEZBRIŽNA PUTOVANJA

Kada planirate putovanje...

Imajte telefonske brojeve pri ruci: napravite popis važnih brojeva prije putovanja.
Saznajte prednosti vaše kartice: pitajte svoju banku o pogodnostima kao što su putno osiguranje te usluge koje možete koristi u slobodno vrijeme.
Napravite popis aktivnosti koje želite raditi na putovanju te posjetite www.priceless.com kako biste doživjeli nezaboravna iskustva u Hrvatskoj.

Za vrijeme odmora...

Želite li zabavu? Otkrijte festivale u Hrvatskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj, Ukrajini te plaćajte beskontaktno.
Jeste li ljubitelj hrane, filozofije ili grčke mitologije? Atena vas čeka! Rezervirajte svoje jedinstveno iskustvo: https://travelexperiences.thisisathens.org/en/ 
Nikada ne ostavljajte svoju karticu bez nadzora: kada plaćate karticom u kafiću ili restoranu, zamolite konobara da vam donese čitač kartica ili pođite s njim kako biste platili.
Plaćajte u lokalnoj valuti: kada koristite svoju karticu u inozemstvu, uvijek plaćajte u lokalnoj valuti kako biste dobili najbolju stopu konverzije.

Kad se vratite doma...

Provjerite izvještaje: ne zaboravite provjeriti svoje izvatke te prijaviti sumnjive troškove svojoj banci u roku od 30 dana.
Dodijelite ocjene i recenzije: pomozite drugim putnicima tako što ćete određenom najdražem mjestu ili iskustvu dodijeliti ocjenu ili recenziju.

Za komunikaciju ove vijesti na društvenim mrežama koristite: 

#Mastercard #TravelTips
#StartSomethingPriceless
#PricelessCroatia
@meetandenjoycroatia (Facebook)
@andcroatia (IG, TW)

 

Ključne riječi

Komentara 2

LA
lakočemo
11:25 27.06.2018.

9 milijardi eura i mi gladujemo ne može nas 4 miliona živjeti od toga mama mia netko dobro hapa kad je nama i to malo

VI
virtual1
13:13 27.06.2018.

Da potroše 29 ova stoka u saboru bi to uspijela smiriti. niknulo bi još 11 županija i 200 općina, a rođaci pootvarali firme da mogu farbat tunele. Jednom kad definitivno kleknemo moć će u politiku tko hoće jer će ovi bit po Švicarskoj i koje kuda, a sirotinja ostat da krepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije