Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONOBA ZIJAVICA

Tu se kuha najbolje na Kvarneru

Foto: Srđan Hrebar
1/5
15.07.2019.
u 12:15

Nije čudo što su i dečki iz Michelina prošli ovuda. Vratit ćemo se, tu se jede moderno i fino. A cijene nisu kao drugdje na Jadranu otišle u nebo.

Na Kvarneru se jede odlično. Dobili su i Michelinovu zvjezdicu, kuhari iz obližnje Drage Di Lovrana. Ista priča je i tu u Mošćeničkoj Dragi. Zijavica je restoran kraj plaže. Na glavnoj šetnici. Drži ga obitelj škampara. Tu su odrasli uz kašete, na škampima su se othranile generacije. Prvi čovjek Zijavice, kuhar Stiven Vunić (33), oko vrata nosi šeflju. Na lančiću. Teško je ne pogoditi što radi... Hrana je domaća, arbun je tu iz mora ispred Drage. Cijene? Prihvatljive. Carpaccio od škampa 105 kuna. inćuni na lešo 45 kuna. Jede se i marinirana trilja, ali i srdela.

– Srdela je riba koja najviše daje okus našeg Jadrana. Intenzivna, puna aroma, što nema ostala riba – kažu u restoranu.

Konobar uz svako jelo ispriča i priču – kako je napravljeno. S novinarom Večernjeg lista u jednom trenutku sjeda i kuhar:

– Otrčao sam preko Učke stotine puta. Trčao sam maratone, otrčao i onaj u Ateni. Pa čak trčao i najtežu svjetsku pustolovnu utrku PER u Patagoniji. U šest i pol dana spavao sam devet sati... Trebalo mi je šest mjeseci da pomalo dođem k sebi... kaže Stiven.

On je napravio ovu hranu. I tu se jede odlično, ponajbolje na Kvarneru. A konkurencija je jaka.

Nije čudo što su i dečki iz Michelina prošli ovuda. Preporučujemo ovo mjesto. Vratit ćemo se, tu se jede moderno i fino. A cijene nisu kao drugdje na Jadranu otišle u nebo. Za jednu osobu – tatarski od tune i kolač – 120 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije