Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Trudne ste? Držite se podalje od borovnice, kadulje, ružmarina....

trudnica
Foto: Shutterstock
01.02.2017.
u 12:42

Najveći oprez potreban je u prvom tromjesečju

Za vrijeme trudnoće, buduće majke moraju biti oprezne oko toga što konzumiraju kako ne bi ni na koji način ugrozili svoje ili djetetovo zdravlje. 

Trudnoća nikako nije vrijeme za isprobavanje recepata sa ljekovitim biljkama na svoju ruku, bez stručne osobe ili savjeta.

Različite biljke imaju različito djelovanje na naš organizam i svakako mogu pomoći u liječenju, no morate biti posebno oprezni.

Svojim eteričnim uljima, hormonalnim djelovanjem, pojačavanjem cirkulacije u trbušnom dijelu tijela, prejakim diuretičkim ili laksativnim djelovanjem, neke biljke mogu izazvati kontrakcije maternice, krvarenje i pobačaj, piše Alternativa za VAs. 

- Najveći oprez potreban je u prvom tromjesečju, a ovo su biljke koje trudnica ne bi smjela koristiti...

- kadulja 

 - borovica

- peršin

- žutika

- medvjetka

- ružmarin

- aloja 

- ginko

- imela

- frangula.

>>Uzimate lijekove protiv žgaravice u trudnoći? Ovo biste trebali znati....

Komentara 1

TH
than
01:44 02.02.2017.

Ove sve biljke nisu niti priblizno opasne kao recimo uzimanje zeljeza na svoju ruku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije