Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poredak

Trećina žena zaradi više od svojih partnera

ljeto
VL FOTO
20.07.2010.
u 18:00

Prema istraživanju, gotovo trećina žena zarađuje više od svojih partnera, a 19 posto njih zarađuje jednako kao i njihovi partneri.

Izgleda da muškarci više nisu glavni u prehranjivanju obitelji. Naime, prema najnovijem istraživanju, gotovo trećina žena zarađuje više od svojih partnera, a 19 posto njih zarađuje jednako kao i njihovi partneri. U svakoj desetoj obitelji, muškarac se brine za djecu i obavlja kućanske poslove dok žena radi puno radno vrijeme. Istraživanje The Women and Work Survey 2010. proveo je magazin "Grazia", a gotovo polovica žena koje su kućanice i majke reklo je kako im nije drago što ne zarađuju novac.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 žena, a njih dvije trećine koje su i majke reklo je da želi zadržati posao nakon što rode. Također, većina njih radila bi barem pola radnog vremena.

– Žene dobiju dobar posao nakon što diplomiraju, a i karijera im raste mnogo brže nego prije. To znači da mora postojati veći protok između uloga muškarca i žene, osobito kada dobiju djecu. Ima li par dijete, a žena zarađuje više, muškarac bi trebao popustiti i pomoći oko djeteta – smatra Victoria Harper iz magazina “Grazia”.

Ključne riječi

Komentara 2

PP
pp
19:08 20.07.2010.

Ima li par dijete, a žena zarađuje više, muškarac bi trebao popustiti i pomoći oko djeteta – smatra Victoria Harper iz magazina “Grazia”. - dobra...a možda i nebi trebao...tako nam pokazuju podaci ne...mislim da idemo prema odvojenim kućanstvima sve više...svako živi za sebe, a imaju djecu...to je idealno...puno bolje nego imat ženu karijeristicu...tu nema nikakve prednosti...osim ako ti neda lovu, a ti možeš okolo šarat...

KA
kakodane2
23:38 20.07.2010.

naslov za dva dana ce bit ovako nekako \" 60% muskaraca zaraduje vise od zena\" ili \"66% muškaraca zarađuje više od žena\"... koje glupe teme....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije