Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crikvenica

Treba nam marina, dao bih i jackpot za nju kad bih ga dobio

11.07.2018.
u 18:55

Crikvenica ima toliko lijepih mjesta. Bili smo, ne tako davno, jači i od Opatije. Grad ima potencijala kamo god se čovjek okrene, pa pseća plaža je najbolji primjer

Ljubav je tu. Na plaži. Zlatni retriver, potpuno mokar, gura njušku. Na psećoj plaži hlače su mi mokre. Ne znam mu ime, i pas mene prvi put vidi, ali svidio sam mu se. Gura njušku čas u krilo, čas u šalicu s kavom, mokre šape su na ruci, hlačama, majici... Prijateljstvo na prvi pogled.

Zvoni mobitel.

– Idemo... – veli Nani (32).

Dobro se dobrim vraća

Nani Crikvenicu poznaje u dušu. Čas je na brodu, pa na motoru, u Selcu ili na Krku. Pa u Jadranovu. On nema mira. I svi ga znaju.

– Da dobijem večeras na EuroJackpotu, sve bih dao gradu. Nedostaje nam marina, sve ostalo Crikvenica ima. Sav bih dobitak uložio. Eto ti, ja za Božić i Novu godinu nazovem u policiju i kažem: ‘Ljudi, sretni vam blagdani!’ – govori Nani u centru grada. Sjeli smo na kavu.

Kad nekome treba uskočiti u pomoć, vele: ‘Zovi Nanija.’

1/11

– Ako mogu, pomognem. Neovisno je li naš, susjed ili gost. Eto ti priče, sve će ti biti za čas jasno, na što mislim – govori on dok šećemo centrom pa nastavlja:

– Kad sam imao tri godine, udario me automobil, vozio je čovjek više od 100 kilometara na sat. Susjed koji je vidio kako sam stradao odvezao me u Rijeku u bolnicu, bio sam u komi 18 dana. Sudbina je htjela da se i ja puno kasnije nađem u sličnoj situaciji. Motorist pao s motora. Pred mojim očima. Skočio sam taj tren, morao je što prije i on u bolnicu. Život mu je bio u pitanju, a tek kasnije sam doznao – to je bio sin čovjeka koji je mene spasio i vozio u bolnicu! Nevjerojatno. Dobro se uvijek vrati... Kad-tad, vjeruj mi... – govori Aleksandar Sanjin Popović.

Prolazimo gradom, njega zaustavlja jedna austrijska obitelj.

– Lani sam ih vodio na izlet, čovjek u Austriji ima građevinsku firmu s barem 50 zaposlenih, a tako je jednostavna osoba, tko bi rekao da je tolikim ljudima šef. Veseli ga – sladoled! Eto, jednim sam turistima popravio automobil, hladnjak ventilatora se pokvario. Vratili su se dvije godine kasnije i dali mi poklon – parfem i bombonijeru, ali i moju sliku kad sam im popravljao auto. To je gušt! – govori.

Šećemo Balustradom, a on kaže:

– Znaš li da je naša Balustrada proglašena najljepšom šetnicom u zemlji? Crikvenica ima toliko lijepih mjesta, toliko potencijala. Bili smo, ne tako davno, jači i od Opatije. Grad ima potencijala kamo god se čovjek okrene, pa pseća plaža je najbolji primjer. O njoj su pisali svjetski mediji! Sjetili su se te ideje susjedi Igor i Ruby. Stvari su jednostavne, treba samo razmisliti. Vidjeti ono što nam je pred nosom.

Šalabahter za gosta

Poznaje grad pa za turista radi najbolji plan. Kako u par sati upoznati čari.

– U Crikvenici je dobra kava u kavani Toš, Noštromu, kod Tete Ljilje ili u Anki. Nakon toga, u slastičarnici Inter preporučujem probati torte. Za kupanje – Kačjak, a tko želi, može sjesti i na bicikl pa krenuti prema Jadranovu. I uvala Slano lijepa je za kupanje. Kao i Podvorska. Na tom se putu mogu pronaći i mjesta gdje će turist biti sam. Tko želi na dobar roštilj, ide u konobu Ognjišće. Navečer Balustrada bar ima odlične koktele, Ox sjajne hamburgere, a tko želi u noćni provod, disko Pulse je novouređen, na svjetskoj je razini, a sjajan je provod i u klubu Sablja.

A tko ima brod?

– Rudine na Krku su idila. Stara ribarska kućica, pješčana plaža, a svega desetak minuta vožnje od Crikvenice. Tko hoće tirkiznoplavo more, ide do beach bara Tunar, tamo je milina. Za to brod ne treba...

Penjemo se prema unutrašnjosti, mjestu Tribalj.

– Moja je baka tu odrasla. Bilo je to doba kada su pješke, kao i drugi, odlazili u školu. Pa sedam kilometara do Crikvenice. Danas turist tu traži mir. Sve je više vila s bazenima, sve više onih koji su siti buke i žele biti sami. Tribalj je to mjesto. A imamo i – jezero. Nema toga što nemamo. Osim te marine, ali dobit ću ja EuroJackpot, riješit ćemo i to...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije