Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad nema, napravi

Tražila je usklađenu odjeću za sebe i sina, a onda je pokrenula uspješan posao

Ivka Armanda Todorović, mamasita&son
Foto: MARTINA CVEK
1/7
20.03.2017.
u 12:47

– Kad sam rodila Vitu, pa sljedećih nekoliko mjeseci, stalno sam tražila neke fora majice koje bismo mogli nositi tako da smo "upasirani" i nikako nisam pronalazila ništa dovoljno kvalitetno i zanimljivo. I onda se rodila ideja.

Od nedavno i mame koje imaju sinove mogu uživati u usklađenom modnom odabiru. Naime, jedna je mama nakon neuspješne potrage za majicama koje bi uskladila sa sinčićem, odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Uz pomoć mašte, kreativnosti i uspješnih suradnica, nastao je brend – MAMASITA&Son.

– Kad sam rodila Vitu, pa sljedećih nekoliko mjeseci, stalno sam tražila neke fora majice koje bismo mogli nositi tako da smo "upasirani" i nikako nisam pronalazila ništa dovoljno kvalitetno i zanimljivo. I onda se rodila ideja. Razmišljala sam neko vrijeme o njoj, a onda shvatila da od razmišljanja nema ništa i osmislila natpise koji najbolje opisuju naš odnos i smiješnu stranu majčinstva – rekla nam je Ivka Armanda Todorović, koja stoji iza novog brenda.

Majice su izrađene od kvalitetnog materijala, proizvedene u Hrvatskoj i lako se održavaju. Za mame su tunike, koje se lako prilagođavaju svakoj figuri, a mogu se nositi na više načina – kao duge majice, kao majice koje otkrivaju jedno rame, kao šire kratke majice ili čak na tenisice kao sportska proljetna haljina. Dečki će pak biti pravi mali frajeri u bodiju s kapuljačom ili popularnoj „hoodici“. Zajednički su im natpisi s kojima će se poistovjetiti gotovo svaka mama.

– Natpisi su posebno dizajnirani, a tunike za mame osmišljene su u suradnji s Majom Zagorac i Martinom Bolf, koja je po našim idejama napravila krojeve. Osmišljene su tako da se mogu nositi kao široka majica, kao tunika na tajice i kao haljinica na tenisice, a pristaju svakom obliku tijela, što nam je bilo jako bitno – da se baš svaka žena dobro i lijepo osjeća u njima. Za dečke (i neke curice) napravile smo body s kapuljačom i majicu s kapuljačom od najfinijeg mekanog materijala koji ne grije previše tijelo i udoban je djeci. Dakle, proizvod je pomno osmišljen i vodilo se računa o baš svakom detalju kako bi mame i njihovi mali "zločesti dečki" bili zadovoljni, ponosna je Todorović.

Foto: MARTINA CVEK

„Nisam dizajnerica pa sam imala pomoć drugih žena. Svaka mama koja obožava majčinstvo, poznaje i njegove teže strane. Baš to je poruka ovih majica – izvući nešto smiješno iz svake izazovne situacije“, dodaje Ivka.

Otkrila nam je da je interes za kompletima i veći od očekivanja, a stiže i izvan granica Hrvatske, uglavnom iz BiH i Srbije.

– Neću se zaustaviti na ovome, već razmišljam o ljetnim kompletima kao i raznim drugim predmetima koji će usrećiti svaku mamu. Inače nisam dizajnerica, po struci sam novinarka, a bavim se plesom i osobnim razvojem žena. ''Mamasita and son'' nastao je iz moje potrebe, a tako kreiram i sve ostalo. Nešto poželim, ne mogu to naći i onda krenem. Zato nikad nemam vremena – rekla je uz smijeh Ivka čije kompletiće možete vidjeti i na Facebook stranici.

U budućnosti se nada i web shopu, a mamama poručuje: Budite dobre i nježne prema sebi. Uvijek i bez iznimke. Budite dovoljno hrabre da budete ranjive i iskrene prema sebi, djeci i svima ostalima. Živjeti svoj život u punini i hrabro znači najbolje odgajati djecu – primjerom.

>>Sve je počelo kao hobi, a onda su ga pretvorile u biznis. Sretne su jer rade posao u kojem uživaju i vesele mu se

Komentara 1

NE
Nemanadimak
13:03 20.03.2017.

tipican primjer za duga kosa kratka pamet :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije