Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKA ZNA NAJBOLJE

Tradicionalna kuhinja: Bakina pita sa šljivama

14.10.2019.
u 06:45

Neka jesen bude u znaku domaćih kolača i neka ove neodiljive poslastice budu način da proslavite dolazak jeseni zaroneći u bogatstvo okusa šljiva.

Čak i ako vam to nije stalna navika, jesen je pravo vrijeme da posegnete malo dublje u novčanik i na tržnici kupite domaće sorte omiljenih plodova jeseni. Ništa ne može nadomjestiti miris domaće pite od zrelih šljiva bistrica. 

Bakina pita sa šljivama

Sastojci:

2 jaja

1,5 šalica šećera

2 šalice brašna

1 prašak za pecivo

50 g maslaca

1 dl jogurta

1 kiselo vrhnje

žličica cimeta

500 g šljiva (ili po želji više) narezanih na polovice i otkoštenih

Priprema:

Umutite pjenasto šećer i jaja, zatim dodajte maslac i na kraju kiselo vrhnje i jogurt. U dobivenu smjesu polako dodajte brašno koje ste prethodno prosijali i pomiješali s praškom za pecivo, cijelo vrijeme miješajući. Dobivenu smjesu izlijte u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom ili je možete obložiti papirom za pečenje. Oprane i osušene polovice šljiva posložite nježno na vrh smjese i sve malo pospite cimetom. Pecite na temperaturi 180-185 stupnjeva oko 45 minuta ili dok kolač ne poprimi lijepu boju. 

Po domaće šljive trkom na trešnjevački ili neki drugi plac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije