Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotel Frankopan

Tradicionalna jela i 30-ak vrsta palačinki

Hotel i restoran Frankopan
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
18.03.2020.
u 23:53

Namirnice kupujemo od lokalnih OPG-ovaca, nudimo i savijače od domaćeg sira, voća, a nadaleko smo poznati po više od 30 vrsta palačinki – rekla nam je Ivana Jelić, voditeljica Hotela Frankopan te kći jednog od suvlasnika

U samom središtu Ogulina nalazi se Hotel i restoran Frankopan; najbolje mjesto u gradu gdje možete kušati raznovrsna jela; od standardnih poput roštilja, teletine, divljači pa do tradicionalnih jela specifičnih za taj kraj. Hotelski restoran ima i oznaku Traditional Food Spot.

– Frankopan je obiteljski hotel. Isprva je to bila građevina vojne namjene, a prije stotinjak godina postala je hotel. Prije 14 godina kupili smo objekt od HOC-a Bjelolasice u ruševnom stanju i renovirali ga po uputama konzervatora – kaže Ivana Jelić, voditeljica Hotela Frankopan, kći jednog od suvlasnika te ističe kako su prije nekoliko godina proglašeni i najboljim malim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj.

– Namirnice kupujemo od lokalnih OPG-ovaca, nudimo i savijače od domaćeg sira, voća, a nadaleko smo poznati po više od 30 vrsta palačinki – rekla nam je Ivana Jelić.

Topla plata Dobra koju smo probali bila je izvrsna (130 kuna), a one koji nisu za meso oduševit će juha od mrkve, rižoto od bundeve i vrganja i čokoladna torta s preljevom od borovnica (80 kuna). Od tri menija tradicijske hrane, odličan je onaj s juhom od vrganja, pačjim psima u umaku od naranče i kestena, domaćim njokima i domaćim knedlama sa šljivama s bajkovitim umakom (165 kuna). 

FOTO Turistička patrola u Ogulinu

Hotel i restoran Frankopan
1/14

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
11:58 04.05.2020.

Propala SEZONA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije