Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Torbe imaju više od deset tisuća vrsta bakterija: Evo kako se zaštititi

shutterstock
14.03.2020.
u 07:00

Nosimo ih svaki dan i nekad ne pazimo gdje ih stavljamo, a one su idealno mjesto za razmnožavanje bakterija.

Budući da diljem svijeta raste broj zaraženih od koronavirusa, ljudi rade sve što mogu kako bi se zaštitili. Iako je pranje i dezinfekcija ruku odličan način za zaštitu od virusa, nošnje torbice zapravo sabotira cijeli proces čišćenja od bakterija. Prema stručnjacima za održavanje torba, one sadržavaju više od deset tisuća vrsta bakterija, što ih čini prljavijim od javnih zahoda.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako biste se zaštitili od virusa i bakterija:

Budući da se one nose u rukama, često se stavljaju na prljave površine i podove te njihova koža stvara idealne uvjete ta razmnožavanje bakterija. Stručnjaci za zaštitu za Daily Mail otkrili su svoje savjete kako smanjiti rizik obolijevanja od virusa putem torba.

Ručke na torbama su idealno mjesto za razmnožavanje bakterija, a što se više koriste, to više prirodnih ulja iz ruku se upija u kožu na torbi. Kako biste smanjili prijenos bakterija, ručke omotajte maramom. Ne samo da se štitite, nego i dodajete osobni dodir vašoj torbi.

Kada se radi o stvarima koje nosite u torbi, šminku biste trebali spremati u posebnu torbicu. Šminka je nešto što ide direktno na lice, a na prljavim mjestima može pokupiti razne bakterije. Također biste trebali paziti o stvarima koje spremate u torbu, to jest trebali biste izbjegavati skupljanje smeća i stvari koje mogu prenositi bakterije, poput mobitela.

Iako je najgore torbe stavljati na prljave podove na javnim mjestima, trebali biste paziti i na stavljanje torbe na kuhinjsku podlogu i površine. Ako se uređaji u kuhinji ne čiste dovoljno, kuhinjska podloga postaje savršeno mjesto za razmnožavanje bakterija. Torbe biste trebali objesiti ili na javnim mjestima držati u krilu. Na samom kraju, najvažnije je pranje ruku i dezinfekcija. Učestalim pranjem ruku, smanjuje se količina ulja i bakterija koji prelaze u torbu te se smanjuje rizik zaraze.

Pogledajte kakvu odjeću i obuću možete kupiti za samo 40 kuna:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije