Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Topusko – na izvoru zdravlja

Topusko
Foto: Promo
1/6
06.12.2020.
u 08:00

Područje Topuskog su prije više od 3000 godina naselili drevni Iliri i u njemu otkrili neprocjenjive prirodne izvore termalne vode. Ova ljekovita voda izvire iz 1500 metara dubine, vulkanskog je podrijetla, a u proteklih 200 godina njezin sastav i kakvoća ostaju nepromijenjeni.

Topusko je zahvaljujući svojim ljekovitim vodama, blatu i arheološkim nalazima iz razdoblja antike i srednjeg vijeka često prisutno u stručnoj literaturi još od 19. stoljeća. Popularno kupalište Topusko, čemu svjedoče medalje iz 1885. i 1886. godine koje je Topusko dobilo za najbolje kupalište, bilo je povijesno mjesto okupljanja brojnih posjetitelja iz svih dijelova Europe.

Sredinom 19. stoljeća u Topuskom često borave Ban Josip Jelačić i njegova supruga Sofija. Sofija je bolovala od reumatoidnog artritisa, a kažu da je iz kočije izašla u nosilima da bi 40 dana kasnije otvorila časnički bal u Topuskom.

Foto: Arena Hospitality Group

Danas je u Topuskome moderno Lječilište s termalnom vodom iz tri glavna i nekoliko manjih izvora, a voda je ocijenjena kao jedna od najkvalitetnijih u Europi te daje izvrsne rezultate kod liječenja ozljeda i bolesti lokomotornog, živčanog i mišićnog sustava. Spoj tradicionalnog liječenja te najsuvremenijih tretmana laserom, magnetoterapijom, ultrazvukom i drugim procedurama elektroterapije te najnovijim saznanjima iz kinezioterapije, daju izrazito pozitivne učinke.

Foto: Arena Hospitality Group

Hotel Top - Terme Topusko smješten je na mirnoj lokaciji u blizini rijeke Gline, a gostima nudi  korištenje vanjskih bazena - 5 bazena različite veličine, dubine i temperature, igralište za odbojku na pijesku, tri tenis terena, boćalište, mini golf, otvoreni restoran. Svi bazeni,  zatvoreni i otvoreni, punjeni su termalnom vodom. Termalna voda je vulkanskog podrijetla, na izvoru temperature 68 - 72° C, a temperatura u bazenima kreće se od 27 - 34° C...

Foto: Arena Hospitality Group

Dolazak u Topusko za Vas čini čuda jer će Vas boravak ovdje lišiti fizičkih tegoba, psihički osnažiti, a ljepota prirode i ljekovitih termi dovesti ponovo k nama!

www.turizam-smz.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije