Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Toplinski val utječe i na mobitele: Ne zanemarujte upozorenja!

Shutterstock
26.07.2019.
u 11:33

Iako su dizajnirani da izdrže visoke temperature i tako rade neko vrijeme, ovakvo vrijeme moglo bi utjecati na izdržljivost baterije

Baterija mobitela nekada se može pregrijati, a vrućine bitno pridonose ovome. Ljudima se pojavila obavijest na mobitelu kako je vrijeme da se ohladi. Čak su iz Applea izdali upozorenje u kojem su napisali: "Preniske ili previsoke temperature mogu utjecati na ponašanje mobitela. Korištenje iOS mobilnog uređaja po velikim vrućinama može bitno smanjiti život baterije.", piše Lad Bible

Osim toga, upozorili su kako i temperatura iznad 35 stupnjeva može imati utjecaj i na mobitel. Mobitel se ne smije ostavljati u autmobilu ili na direktnom suncu dulje vremena. Isto tako, opasno je dulje igranja igrica ili korištenje GPS-a jer dolazi do pregrijavanja.

"Znaš da je vani vruće kada ti mobitel kaže da ga treba isključiti jer će se pregrijati"

Isti problem javlja se i kod Android uređaja koji normalno funkcionira na temperaturi od 0 do 35 stupnjeva, ali temperature izvan tog okvira negativno utječu na uređaj.

Ovo se događa zbog litij-ionske baterije koja se koristi kod pametnih telefona, a koja sadrži tekućinu koja kod topline počinje isparavati te to može uništiti unutarnju strukturu baterije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije