Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživat ćete

Tople i duge dane iskoristite za piknik: Ovo su najbolja mjesta u Zagrebu

Borna Filić/Goran Stanzl/Marko Prpić/PIXSELL
08.06.2020.
u 14:27

Sve što vam treba je dekica, omiljena ekipa, hrana i piće.

Uskoro ćemo zakoračiti u ljetne mjesece, dani su dugi i topli, pa se javlja i želja za provođenjem vremena u prirodi. Osim fizičkih aktivnosti, parkove u Zagrebu možete iskoristiti i za lijepo druženje i opuštanje s društvom - na pikniku! Uzmite dekicu, hranu i piće, društvene igre, prijatelje i puno dobre energije - uživanje je zagarantirano.

Iako je glavni grad ubrzan, u Zagrebu ima nekoliko prekrasnih parkova i šuma koje možete iskoristiti za ovu omiljenu aktivnost toplijih dana.

Zrinjevac
Mnogima je odbojan jer se nalazi u centru, pa ga izbjegavaju, ali ako vam ne smetaju buka automobila i javnog prijevoza ili prolaznici onda je ovo odlična lokacija za vas. Tijekom ljetnih mjeseci ondje se održavaju razna događanja, a ljudi ne čekaju vikend da se malo opuste na travi, već ih možete vidjeti svaki radni dan. Zrinjevcu teško mogu odoljeti i turisti jer je lokacija idealna.

Jarun i Bundek
Nešto malo manje prometni, ali također omiljeni parkovi u Zagrebu su upravo ova dva. Kafići, plaža, jezero, stolni tenis, teretana na otvorenom, roštilj i brojne livade - ovo su razlozi zašto se u ova dva parka vikendom, a ponekad i radnim danom, jedva pronađe mjesto. Za razliku od Zrinjevca smješteni su malo dalje od prometne ceste.

Ribnjak
Još jedno prekrasno mjesto smjestilo se u centru, ali je ograđeno zidićem, pa se vrlo lako možete udaljiti od automobila i drugih ljudi. U parku Ribnjak postoji i jako puno manjih, skrivenih livada, pa možete uživati bez opterećivanja da će netko staviti svoju, baš pored vaše dekice. 

Pitali smo bicikliste kakvo je stanje cesta po kojima mogu voziti i zašto obožavaju bicikliranje:

Maksimir
Ovaj najstariji zagrebački park toliko je velik da će se rijetko dogoditi gužva - svatko može pronaći mjesto za sebe dovoljno udaljeno od drugih. Još jedna pozitivna stvar je ta da se možete opustiti i u šumi gdje je malo hladnije, pa nema brige oko vrućina. Ipak, sjetite se da ste na jezeru, pa nemojte uz sve rekvizite zaboraviti i sprej protiv komaraca.

Cmrok
Zimi omiljeno mjesto za sanjkanje i zimske aktivnosti, a ljeti za piknik. Na izbor imate livadu, ali i šumu gdje se možete smjestiti u hlad i uživati u privatnosti. Lagana javna rasvjeta pružit će opuštajuću i romantičnu atmosferu daleko od gradske buke, pa Cmrok možete iskoristiti i za spoj s voljenom osobom.

Medvednica
Ako se želite baš potpuno izolirati od ljudi, onda je Medvednica idealna lokacija za vas. Možete prošetati, a nakon toga smjestiti se na dekicu i uživati u prekrasnom pogledu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije