Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krive navike

TOP 6 stvari koje upotrebljavamo svaki dan, ali ih ne peremo kako treba

Traperice
Foto: Shutterstock
1/2
04.12.2015.
u 07:00

Madrace je potrebno očistiti svakih šest mjeseci, a to je vjerojatno ono što rijetko tko zaista i radi

Koliko često perete grudnjak, traperice, čistite madrac?

Vjerojatno ne dovoljno koliko biste trebali, poručuje dizajnerica interijera Nicole Gibbons i donosi savjete kako i koliko često trebamo prati ovih 6 stvari koje upotrebljavamo gotovo svaki dan..

1. Traperice

Traperice su odjevni komad koji rijetko tko pere nakon svakog nošenja. Gibbons tvrdi d aih je potrebno prati svakako nakon tri do četiri nošenja i to na način da ih izvrnemo s unutrašnje strane prije nego ih bacimo u bubanj perilice.  

2.Grudnjaci

Isti grudnjak ne biste trebale nositi više od dva dana zaredom, a nakon tri do četiri nošenja grudnjak operite "na ruke". Nikada grudnjak nemjte stavljati u sušilicu za rublje. 

3. Posteljina

Posteljinu treba prati oprati barem jednom tjedno i to u vrućoj vodi kako bi se ubile sve bakterije koje mogu ugroziti zdravlje. Perite ih s čistom teniskom lopticom u periolici rublja, savjetuje Gibbons. 

4. Madrac

Madrace je potrebno očistiti svakih šest mjeseci, a to je vjerojatno ono što rijetko tko zaista i radi. Koristite usisavač po površini madraca  kako biste usisali sve s površine, a ako na madracima postoje mrlje očistite ih čistom tkaninom i sredstvom za čišćenje ili nekim organskim miksom, poput paste od sode bikarbone koju možete napraviti sami miješajući sodu i vodu. 

5. Ručne torbe

Torbice koje upotrebljavamo gotovo svaki dan i u njima nosimo poprilično stvari koje se također gotovo i ne čiste, potrebno je čistiti barem jednom tjedno zbog mnoštva bakterija koje se u njima razvijaju. Torbicu očistite iznutra i izvana, ovisno o materijalu. Ako je moguće, ubacite ih u perilicu rublja. 

6. Perilica suđa

Iako je upotrebljavate vrlo često, perilicu za posuđe potrebno je očistiti barem jednom mjesečno kako biste spriječili nastanak gljivica i plijesni. Ulijte u perilicu čašu octa i upalite šraznu perilicu da se očisti unutrašnjost. 

>>Napravite sami sredstva za čišćenje, jednostavno je i brzo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije