Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetni recept

TOP 10 jela s omiljenim povrćem - paprikom

Punjena paprika
Foto: Shutterstock
02.08.2014.
u 08:32

Iskoristite sezonu paprika i odaberite svoje omiljeno jelo s ovim visoko cijenjenim povrćem

Sezona paprika traje tijekom ljetnih mjeseci pa iako nije bila idealna godina, a čini se neće biti ni idealno ljeto, paprika ne nedostaje.

Ovo zahvalno povrće možete jesti sirovo, kuhano, punjeno, zapečeno...

Dovoljno je dati mašti na volju i baciti se na pripremu.

Ne volite li eksperimentirati, portal Gastro.hr donosi  deset najboljih recepata s paprikom, a na vama je da odaberete jedan, dva...za sebe.

Zapečene slatke paprike sa sirom

SASTOJCI:

  • 340 g pšenice bulgur
  • 450 ml povrtnog temeljca
  • žlica maslinova ulja
  • 2 veće glavice luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 340 g smrznutoga kukuruza
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice šerija
  • mljeveni crni papar
  • 115 g ribanog sira gruyere i 115 ribanog ementalera
  • 175 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • veća rajčica
  • 2 žlice svježe nasjeckana vlasca

PRIPREMA:

1. Zagrijemo pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pšenicu bulgur zalijemo kipućim temeljcem i ostavimo da odstoji 15 minuta.

2. Za to vrijeme u tavi zagrijemo ulje pa pet minuta pirjamo luk i nasjeckanu papriku. Umiješamo zamrznuti kukuruz i češnjak te pirjamo još nekoliko minuta. Dodamo žlicu šerija i dobro popaprimo. Nakon minute, dvije opet ulijemo žlicu šerija i opet popaprimo.

3. Lagano namastimo veliku, plitku vatrostalnu posudu te u nju izlijemo smjesu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavimo bulgur i pospemo naribanim sirom.

4. Umutimo jaja s mlijekom i prelijemo preko smjese. Na sve složimo ploške rajčice i pečemo bez poklopca 45 minuta, dok lagano ne nabubri i postane zlatnosmeđe. Pospemo nasjeckanim vlascem i poslužimo.

Sve recepte možete pronaći na portalu Gastro.hr

>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica

>>VIDEO: Ima li tko da ne voli palačinke? Kušajte ovaj recept za poslasticu s čokoladom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije