Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Terapija Drakula: Izgledajte mlađe nakon ubrizgavanja vlastite krvi u lice

krv
Reuters
02.11.2009.
u 13:20

Umjesto botoksom ili raznim drugim sintetičkim sredstvima lice sada možete zategnuti i krvlju u kombinaciji s vitaminima. Postupak je bolan, ali posljedice gotovo nevidljive.

Želite "dotjerati" svoje lice, a ne želite injekcije botoksa? Liječnici za vas imaju novo rješenje, koje, na prvi pogled, nije ništa manje odbojno. Radi se o postupku popularno nazvanom "terapija Drakula" jer podrazumijeva ubrizgavanje vlastite krvi u obraze.

Terapiju S3 (Stimulated Self Serum) predstavio je Daniel Sister, britanski kozmetički liječnik podrijetlom iz Francuske.

Tijekom postupka liječnik iz tijela pacijenta izvadi nekoliko bočica krvi, koju zatim razdvoji na crvene krvne stanice i trombocite. Nakon što se dodaju vitamini i aminokiseline, obogaćeni serum ubrizgava se u lice.

Taj bi serum trebao, kaže dr. Sister, potaknuti obnovu DNK, ukloniti ili smanjiti ožiljke, a koža bi nakon ovog tretmana, bez raznih postupaka ubrizgavanja sintetičkih tvari ili bolnih laserskih operacija, trebala izgledati pomlađeno.

Iako zvuči vrlo neobično, terapija S3 ima čvrste temelje. Naime, u stomatologiji se koristi već duže od dva desetljeća - stomatolozi koriste serum dobiven iz tijela pacijenta da bi potaknuli regeneraciju desni koje se povlače.
Osim toga, nekoliko je studija u Americi pokazalo da ubrizgavanje plazme u mjesta sportskih ozljeda može pomoći bržem oporavku.

Postupak je bolan, a sastoji se od niza injekcija kojima se ubrizgava serum. No, nakon postupka slijedi izlaganje crvenoj i plavoj terapeutskoj svjetlosti, nakon čega posljedice postupka gotovo uopće nisu vidljive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije