Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEGABON PONUDA

Tenerife - privlačna destinacija, privlačnija ponuda

Megabon
Foto: Megabon
1/7
14.04.2014.
u 08:30

Pronađite oazu intime, božanstva i romantike u plavetnilu Atlanskog oceana i zagrljaju prekrasnih crnih pješčanih plaža. S rukom u ruci, okupani toplim sunčevim zrakama i ispunjeni mirisom mora, banana, palmi i dobrota božanstvene kuhinje, istražite Otok vječnog proljeća koji vam garantira odličan provod tijekom cijele godine.

Zahvaljujući super Megabon ponudi ove godine možete otići na more i prije lipnja. Provedite nezaboravan 8-dnevni all inculusive odmor na Kanarskom otoku Tenerife u Blue Sea Callao Garden*** hotelu za samo 2902 kn za vas i vašu bolju polovicu.

O postojanju Kanarskih otoka svjedoče brojni antički zapisi a već su tada bili poznati kao Otoci vječne mladosti, Otoci vječnog proljeća, Otoci sreće. Mnogi povjesničari vjeruju da su upravo ti otoci na mjestu mitske Atlantide.

Kanarski arhipelag uključuje 7 otoka i otočića vulkanskog porijekla, a najpopularniji među njima je Tenerife. Od prvotno običnih ribarskih otočića, ovih 7 bisera se razvilo u jednu od najčudesnijih turističkih oaza zahvaljujući dugogodišnjoj vulkanskoj povijesti i blagoj klimi. Karakterizira ih jedinstveni pejzaž koji se diljem otočja prelijeva iz crvene u žutu, zelene u crnu te kroz sve nijanse smeđe boje.

Otok na svakom svojem komadiću skriva jedinstvene ljepote, koje je najbolje istražiti ako unajmite auto. Dodatan plus je i cijena najma koja nije tako vrtoglavo visoka kao što bi mogli očekivati. Južni dio otoka je sunčaniji i prepun plaža i turista, posebno Engleza i Njemaca, dok je sjeverniji mirniji i vrvi gradićima koji zovu na odličan objed, tapu, sangriju ili noćni provod.

Otok obiluje prekrasnim plažama i iznimno čistim morem, u rangu našeg Jadrana. Stoga u auto uvijek ubacite kupaći, japanke i ručnik, jer je ocean dovoljno topao za kupanje. Nezaobilazne plaže čiji je pijesak crn boje zbog vulkanskog porijekla su u blizini Playa de las Americas, Los Gigantes te Los Cristianos. Ako vas plaše veliki valovi oceana, možete uživati i u bazenima Laga Martianez te izležavanju na umjetnim plažama Las Teresitas i Playa Jardin.

Na izlet će vas privabiti vulkanski nacionalni park Teide, čij je vrh ujedno i najveći vrh u Španjolskoj. Destinacija je idealna za uživanje u neponovljivim prizorima prirode, šetnje, vožnju biciklom i romantično sanjarenje u dvoje.

Zabava za cijelu obitelj je zajamčena u iznimno popularnom ZOO vrtu Loro Parque, nazvanom po papigama, te Siam parku s vodenim atrakcijama i Jungle parku. Od ostalih destinacija vrijedi vidjeti još i seoce Masca te Ecod de Los Vinos, mjestašce s iznimno starim drvom (diego milienario). Park Rural de Angana je fantastično mjesto za planinarenje a obala obiluje i odličnim lokacijama posebno privlačnim za ronioce.

Vrijedi posjetiti i zagonetne piramide Güimar i mjestašce Candelaria sa statuom madone, zaštitnice Kanarskih otoka. Za dobar provod i ukusan objed posjetite univerzitetno središte La Laguna te gradiće Puerto de la Cruz i Santa Cruz s brojnim kafićima, restoranima i klubovima. Svakako si priuštite i njihove specijalitete, npr. odlično pripremljenu ribu, ukusan pečeni ovčji sir i poznati naborani krumpir, papas arrugadas, koji poslužuju s različitim salsama – za prste polizat.

Vaša ishodišna točka za skitnju otokom, upoznavanje kulture ili jednostavno mega provod na nezaboravnim plažama biti će super hotel Blue Sea Callao Garden*** u jugozapadnom dijelu otoka Tenerife, u stambenom predjelu Callao Salvaje. Hotelski kompleks nudi savršenu kombinaciju prirode, opuštanja i prekrasne atmosfere.

U glavnom restoranu ćete moći uživati u bogatom izboru samoposlužnih jela ili u raznolikoj ponudi menija (s obzirom na sezonu). Opuštanje vas čeka u odličnom snack baru koji nudi čudesan pogled na otok La Gomeru, a tri glavna hotelska bazena su idealna lokacija za popodnevnu siestu, koju možete završiti osvježavajućim pićem u baru ili restoranu.

Hotel ima još jedan bazen s ugodnom sunčanom terasom, koji je malo udaljen od zajedničkih prostorija, te će tako oduševiti goste koji traže romantične sunčeve zrake s malo više privatnosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije