Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UV sprej i regenerator bez ispiranja

Tanku je kosu bolje sušiti na zraku bez fena, a uz ove će savjete dobiti punoću i sjaj

Shuttershock
22.02.2021.
u 07:00

Omotavanje kose ručnikom nakon pranja nije uvijek dobra ideja jer gruba struktura ručnika utječe na strukturu kose, a vlaga ne može u nju dovoljno prodrijeti pa se vlas lomi i puca

Mnoge žene u nekom trenutku zbog oštećenih vrhova počnu izbjegavati sušenje kose fenom, no bez njega tanka i ravna kosa može izgledati beživotno. Ako ju svejedno ne želite 'paliti' s fenom ili uređajem za oblikovanje, postoji nekoliko tehnika koje pomažu da kosa osušena prirodno na zraku ipak ima puni volumen i sjaj, a i izgleda zdravo.

1. Kosu posušite ručnikom od mikrofibre

Kad je vlažna, kosa je slabija, lomljivija i osjetljivija, pa se vlas lakše isteže i puca. Najveći neprijatelj mokre kose je trenje, pa zato  višak vode s vrhova nježno istisnite, umjesto da agresivno trljate ručnikom po kosi.

Omotavanje kose ručnikom nakon pranja nije uvijek dobra ideja jer gruba struktura ručnika utječe na strukturu kose, a vlaga ne može u nju dovoljno prodrijeti pa se vlas lomi i puca. Najbolje rješenje su ručnici od mikrofibre, jer apsorbiraju dvostruko više vlage i iznimno su nježni prema kosi.

2. Koristite kremu za brže sušenje bez fena

Ako ste posebno nestrpljivi, možete na kosu nanijeti proizvod za brzo sušenje koji sadrži polimere: oni skraćuju vrijeme sušenja i poboljšavaju prirodnu teksturu kose, a djeluju bez topline.

Samo istisnite količinu novčića u dlanove i prođite po sredini i po krajevima kose.

Foto: Shuttershock

3. Hidratizirajte regeneratorom koji se ne ispire

Regeneratori i sprejevi za teksturiranje naizgled rade čuda na tankoj kosi, ali obično kosu itekako isuše. Zato upotrebite neki od regeneratora koje ne treba ispirati: djelovati će kao dobra podloga za druge proizvode koja će kosi pružiti i potrebnu vlagu.

4. Dodajte pjenu za volumen

Jedan od najpoznatijih savjeta za postizanje maksimalnog volumena kod kose sušene na zraku je nanošenje pjene za volumen direktno na vlasište.

Vatreni svima u selu otplatio kredite, a sada je opet pokazao veliko srce

1/2

5 Uljem ili serumom za kosu spriječite pucanje vrhova

Budite oprezni pri odabiru ulja jer će teža ulja kosu dodatno opteretiti i uništiti joj volumen. Na tržištu postoji mnogo hranjivih i jeftinijih ulja (poput dječjih ulja) koja kosi dodaju sjaj, a daju nevjerojatne rezultate na nježnoj i tankoj vlasi.

Foto: Shuttershock

6. Naglasite boju sprejem s UV zaštitom

On je poput kreme za sunčanje za kosu - brani kosu od oksidacijskog stresa koji se događa kod prekomjernog izlaganja suncu, a često sadrži i kolagen kako bi se kosa dodatno regenerirala i ojačala.

7. Počešljate se dok je kosa vlažna

Na još vlažnim pramenovima isprobajte češalj sa širokim zupcima koji je zamišljen kao završni kist za stajling kose. Potražite češalj s dužim i mekšim zupcima od prosjeka jer omogućuje četkanje bez da se kosa 'izvlači' iz tjemena, savjetuje portal Real Simple.

Pogledajte kao se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije