Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Talijanski Canale 5 snimio reportažu o istarskoj kuhinji

Kempinski Hotel Adriatic (1)
Foto: Kempinski Hotel Adriatic
1/3
PR
Autor
PR članak
03.07.2013.
u 10:50

Šef kuhinje hotela Kempinski Adriatic, Serafin Koutni, prestavio je talijanskoj publici file od boškarina na organskom sezonskom povrću iz hotelskog vrta

U subotu, 29. lipnja, Kempinski Hotel Adriatic, smješten nedaleko Umaga, posjetio je Gioacchino Bonsignore, poznati novinar i urednik druge najgledanije informativne emisije u Italiji, dnevnika “TG 5” koji se emitira na Mediasetovom Canale 5.

Razlog posjeta bio je snimanje reportaže o istarskoj kuhinji koja će se tijekom kolovoza u više kraćih trominutnih priloga prikazivati u popularnoj gastro rubrici “Gusto” koja se u sklopu TG 5 prikazuje dugi niz godina.

Koncept je bio sljedeći: tri afirmirana šefa kuhinje predstavili su svoje inačice istarskih jela, pripremajući ih korak po korak pred budnim okom kamera. Cilj: prezentacija Istre i istarske gastronomije u vidu lokalnih, svježih, sezonskih jela u pripremi kojih će se moći okušati i sami gledatelji u svojim domovima.

Šef kuhinje hotela Kempinski Adriatic, Serafin Koutni, prestavio je talijanskoj publici file od boškarina na organskom sezonskom povrću iz hotelskog vrta, obogaćen plemenitim istarskim crnim tartufom. Chef Moris Damiani i Nado Badurina iz restorana Badi odlučili su se za brancina pečenog u kruhu i istarske fritule sa sladoledom i čokoladom. Šef Zoran Čobanov iz restorana San Rocco, pripremio je originalnu hladnu juhu od brancina.

Za lokaciju snimanja jednoglasno je izabrana impresivna terasa restorana Kanova Kempinski, tik uz more. “S obzirom na važnost i simboliku ovog vikenda u kojem je Hrvatska postala punopravnom, dvadesetosmom članicom Europske Unije, odlučili smo snimiti prilog na mjestu koje nudi jedinstven pogled na Piranski zaljev, plavetnilo hrvatske, talijanske i slovenske obale, sve do bijelih alpskih vrhova. Istra je oduvije bila geografski, kulturološki i povijesno dio Europe, a sada je i službeno zakoračila preko EU praga. Izvrsnost istarskih jela nastala je na bogatstvu prožimanja okusa i mirisa okolnih zemalja. Ona su dio europske tradicije, nose u sebi europski DNK”, izjavila je Lena Sviličić, voditeljica odnosa s javnošću hotela Kempinski Adriatic.

Ovaj važan projekt organiziran je u suradnji hotela Kempinski, TZ Umaga, Turističkog društva Savudrija i talijanske gastronomske i kulturološke asocijacije Magnar Ben.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?