Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

Foto: Shutterstock Ako se pitate u čemu je tajna da pizza i kod kuće uvijek ispadne savršena, morate znati da nije riječ o sastojcima. Njih ćete birati po svom osobnom ukusu.
Saznaj višeOpis slike
Ako se pitate u čemu je tajna da pizza i kod kuće uvijek ispadne savršena, morate znati da nije riječ o sastojcima. Njih ćete birati po svom osobnom ukusu.

Foto: Shutterstock Mnogi misle o tome što će staviti na pizzu, mozzarellu, povrće, dimljenu šunku, kulen i sl., no pritom zaboravljaju na tijesto.
Saznaj višeOpis slike
Mnogi misle o tome što će staviti na pizzu, mozzarellu, povrće, dimljenu šunku, kulen i sl., no pritom zaboravljaju na tijesto.

Foto: Shutterstock Stručnjaci tvrde kako je riječ o "termodinamici", odnosno, temperaturi pečenja. Pizze se u restoranima i pizzerijama peku u krušnim pećima na temperaturi od 329 stupnjeva i vrućina se raspoređuje ravnomjerno.
Saznaj višeOpis slike
Stručnjaci tvrde kako je riječ o "termodinamici", odnosno, temperaturi pečenja. Pizze se u restoranima i pizzerijama peku u krušnim pećima na temperaturi od 329 stupnjeva i vrućina se raspoređuje ravnomjerno.

Foto: Shutterstock Ako nemate krušnu peć, odnosno, pizzu pečete u svojoj kuhinji s plinskom ili električnom pećnicom, tada biste je trebali zagrijati na 230 stupnjeva i tada staviti pizzu unutra.
Saznaj višeOpis slike
Ako nemate krušnu peć, odnosno, pizzu pečete u svojoj kuhinji s plinskom ili električnom pećnicom, tada biste je trebali zagrijati na 230 stupnjeva i tada staviti pizzu unutra.

Foto: Shutterstock Imajte na umu da je pečete nekoliko minuta dulje ako ste na tijesto stavili povrće koje može "pustiti" vodu.
Saznaj višeOpis slike
Imajte na umu da je pečete nekoliko minuta dulje ako ste na tijesto stavili povrće koje može "pustiti" vodu.