Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVA GODINE

Svoju viziju kako treba izgledati bolnica pretvorila sam u stvarnost

Arijana Hegediš Došen
Foto: Privatni album
1/7
16.11.2018.
u 11:00

Arijanu Hegediš Došen nominirali su djelatnici Specijalne bolnice Arithera, čija je suosnivačica i ravnateljica.

Arijana Hegediš Došen jedna je od nominiranih za projekt Diva godine u kategoriji "Žena u muškom svijetu", a prijavili su je djelatnici Specijalne bolnice Arithera, čija je suosnivačica i ravnateljica.

Foto: Privatni album/MailOnline

VLASNICA I RAVNATELJICA SB ARITHERA, ARIJANA HEGEDIŠ DOŠEN (PRIVATNI ALBUM)

Oni za nju imaju samo riječi hvale:

Osoba je to velike energije i snage. Ispred nje na postoje prepreke, samo izazovi koje već 20 godina s lakoćom rješava. Taj entuzijazam i strast za poslom zarazan je i za nas. Pod njezinim vodstvom jednostavno nema stajanja, melankolije ili malodušja. I kad neko posustane, ona je uvijek tu da nas svojim racionalnim razmišljanjem osvijesti da niti jedan problem nije nerješiv i da u nama ima snage da budemo jači i bolji. 

Put prema poziciji jedne od najjačih privatnih poduzetnica u medicini gradila je postepeno, od rada u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju, preko pokretanja privatne prakse za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju do razvoja multidisciplinaranog, visokotehnološkog bolničkog centra. Nakon 20 godina postojanja Specijalna bolnica Arithera pozicionirana je kao jedna on najvećih privatnih bolnica u RH. Zapošljava preko 70 djelatnika i pruža usluge iz područja fizikalne medicine I rehabilitacije, ortopedije, kirurgije kralježnice sa naglaskom na liječenje degenerativnih bolesti kralježnice poput skolioze, abdominalne kirurgije, estetske i rekonstruktivne kirurgije, dermatologije, flebologije, proktologije i kardiologije.

Foto: Privatni album/MailOnline

U DRUŠTVU SA SVOJIM DJELATNICIMA I DJEVOJČICOM IZ ALBANIJE KOJOJ JE IZLIJEČEN TEŠKI DEFORMITET KRALJEŽNICE(PRIVATNI ALBUM)

Arijana Hegediš Došen rekla je da se ideja o otvaranju privatne medicinske prakse nije rodila preko noći: 

Nakon temeljitog promišljanja i niza okolnosti koje su učvrstile moje uvjerenje da svoj poslovni razvoj trebam nastaviti u segmentu privatnog poduzetništva, te nakon cjelovite analize tržišta koja je pokazala da potreba za kvalitetnom uslugom u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji postoji, odlučila sam pokrenuti privatnu praksu. U to vrijeme bila sam u srednjim dvadesetim godinama, ali s već bogatim radnim iskustvom stjecanim u bolnici u najtežim, ratnim godinama, u radu s pacijentima s ratnim ozljedama. Izrazita volja i uvijek prisutna energija koju smatram jednom od svojih najvrjednijih odlika te podrška okoline i sigurnost u vlastito znanje, bili su presudni u odluci da karijeru nastavim pokrećući privatni posao.

Foto: Privatni album/MailOnline

OSMIJEH NA LICU MALE PACIJENTICE NAKON USPJEŠNOG TRETMANA (PRIVATNI ALBUM)

Počela je s fizioterapijom, a bolnica danas u ponudi ima velik broj specijalističkih usluga. Arijana kaže da su fizikalna medicina i rehabilitacija core business, a proširivanje medicinskih timova traje već godinama te u ponudu uvode nove medicinske discipline. Danas su poznati kao regionalni centar za liječenje proširenih vena i hemoroida, a njihov segment ortopedije i liječenja bolesti kralježnice jedan je od najjačih u ovom dijelu Europe.

Foto: Privatni album/MailOnline

ŽELJKA I JOSIP SU DJELATNICI, A KONZULTACIJE S ARIJANOM SU SVAKODNEVNA RUTINA U POSLOVANJU (PRIVATNI ALBUM)

Tome je prethodio poman odabir liječnika, praćenje medicinskih trendova i inovacija u liječenju: 

Često smo bili prvi koji smo na hrvatskom tržištu počeli primjenjivati inovativne metode liječenja. Tu bi istakla vrlo učinkovitu UGFS metodu liječenja proširenih vena pjenom, SPM metode dijagnostike i liječenja bolesti kralježnice, a u sadašnjem trenutku jedina smo privatna medicinska ustanova u kojoj se operiraju vrlo teške degenerativne promjene na kralježnici poput skolioze.

Danas imaju deset medicinskih centara i svaki ima svog voditelja. Arijana kaže kako su to redom neprikosnoveni eksperti i stručnjaci u određenim medicinskim područjima. Njezina uloga ravnateljice podrazumijeva koordinaciju svih funkcija unutar bolnice, od medicinskih do administrativnih i tržišnih. Ta zahtjevna uloga odvojila ju je od direktnog rada s pacijentima, ali s obzirom na toplu i prijateljsku klimu prisutnu u bolnici, nastoji biti na raspolaganju svim pacijentima koji se s njom žele susresti, bilo da izraze zadovoljstvo rezultatima liječenja ili da ukažu na bilo koju impresiju koju nose o bolnici. Srećom, uglavnom se radi o pohvalama koje s ponosom uvijek rado prima.

Foto: Privatni album/MailOnline

TIM SB ARITHERA (PRIVATNI ALBUM)

Arijana kaže da rad s ljudima i liječenje nose veliko zadovoljstvo pa je otkrila nedostaje li joj to zbog menadžerskog posla:

Mi medicinari s našim pacijentima dijelimo brigu zbog narušenog zdravlja, ali i sreću zbog dobrih konačnih rezultata liječenja. Ti momenti rada sa pacijentima su neprocjenjivi. Međutim, i menadžerski posao je kreativan, nosi svoju širinu, dinamičnost, rizike i stalna promišljanja. Stres je izraženiji u upravljačkim poslovima, no to je neizostavan dio poduzetništva. Dobro poznavanje svih radnih procesa i njihova međusobna koordinacija osnova je dobrog upravljanja. Vjerujem da se u tome djelomično krije ključ mog uspjeha jer kao medicinski djelatnik poznajem svaki radni proces koji se odvija unutar bolnice.

Arijana je i majka devetogodišnjeg sina, a nije uvijek lako postići ravnotežu između privatnog i poslovnog životu. Ipak, Arijana kaže kako je uz dobru organizaciju i razumijevanje okoline sve moguće. Otkrila je kako joj izgleda dan: 

Moj dan počinje ujutro s obitelji. Nakon što sina ostavim u školi, posvećujem se poslu. Nažalost, faza razvoja u kojoj se nalazimo često zahtijeva i cjelodnevni rad u bolnici. Ipak, kada nakon posla stignem doma, posao ostavljam iza sebe i u potpunosti se posvećujem djetetu i njegovim potrebama. Neprocjenjivi su mi obiteljski vikendi koje provodimo svi zajedno, godišnji odmori i kratka putovanja. Tada je sva moja energija i pažnja usmjerena na odgoj djeteta i obiteljsko zajedništvo. Za mene je to najvrjednije što posjedujem.

Foto: Privatni album/MailOnline

ARIJANINO GOSTOVANJE NA KONGRESIMA I STRUČNIM SKUPOVIMA (PRIVATNI ALBUM)

Arijana je otkrila i kako se osjeća kao jedina žena suvlasnica i menadžerica privatne bolnice u Hrvatskoj, s obzirom na to da su na takvim pozicijama uglavnom liječnici. Kaže kako je bilo situacija kad je kod muških kolegaprepoznala nevjericu da jedna žena može upravljati tako velikim strojem kao što je danas Specijalna bolnica Arithera. Kaže kako je ona svojim radom pokazala, ne samo da može upravljati, nego da je u tome uspješnija i od nekih muških kolega: 

To pokazuje i naš ubrzani rast i pozicioniranost Arithere kao jedne od najvećih privatnih bolnica u RH. Ta njihova početna nevjerica se nakon kratkog vremena druženja sa mnom i mojim timom pretvara u poštovanje , a ponekad čak i divljenje. Osobno mislim da ne postoje granice između muških i ženskih zanimanja, bitno je samo sa koliko predanosti, strasti i entuzijazma radiš svoj posao. O tome ovise rezultati i uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije