Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dulji vijek trajanja

Svoje make-up proizvode držite u hladnjaku, ali ne predugo

make up
Foto: Thinkstock
1/6
25.02.2014.
u 09:55

Šminka je posebno sklona oksidaciji, zbog čega se može lako pokvariti

Make up treba držati u kuhinji!

Naime, ako šminku budete držali u hladnjaku, možete joj produljiti vijek trajanja. Kemijske reakcije generalno odvijaju se mnogo brže na visokim temperaturama, dok ih niske temperature usporavaju reagiranjem supstanci. Šminka je posebno sklona oksidaciji, zbog čega se može lako pokvariti.

Držanjem make up proizvoda u hladnjaku možete usporiti ovakve procese, a to vrijedi i za parfeme, koji će duže zadržati originalani miris ako ih držite na hladnijim mjestima. Ipak, ako predugo držite šminku u hladnjaku ona se može smrznuti pa ju više ne možete koristiti.

Kod ruževa često dolazi do izbijanja ulja na površinu zbog hladnoće, zbog čega je ruž poslije neupotrebljiv.

Foto: pixabay

Ukoliko želite svojim make up preparatima i proizvodima produžiti rok trajanja, držite ih u zatvorenoj kutiji unutar hladnjaka.

>>Mijenjate li redovito ove proizvode za ljepotu?

>>Na koji način odabrati pravi korektor za podočnjake?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije