Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svjetski poznata blogerica snimila promotivni video o Čakovcu

Ashley Colburn: „Čakovec je skriveni biser sjeverne Hrvatske“
Foto: Promo
1/6
21.12.2017.
u 13:47

Ashley Colburn: „Čakovec je skriveni biser sjeverne Hrvatske“

Najljepši poklon za kraj godine svim građanima Čakovca pružila je svjetski poznata blogerica Ashley Colburn, dobitnica prestižne nagrade Emmy za najbolji dokumentarni turistički film. Colburn, koja za sebe kaže da je najveća obožavateljica Hrvatske, promotivni video snimila je tijekom atraktivnih ljetnih događanja u gradu.

Na samom početku videa Colburn naglašava da je Čakovec idealno utočište za bijeg od užurbane gradske vreve, koje obiluje divnim parkovima, stazama za bicikliranje i opuštajućom prirodom.

Gledatelji tako mogu uživati u kadrovima Starog grada Zrinskih i njegove bogate povijesti, živopisnim lokalnim vinarijama s izvrsnim vinima i tradicionalnim međimurskim suvenirima. U posebnom fokusu je uspješna čakovečka manifestacija Porcijunkulovo, koja je svojim šarenim kišobranima, bogatom gastronomskom i kulturološkom ponudom te brojnim izvođačima ovo ljeto privukla više od 300 000 posjetitelja. Ashley Colburn gledatelje vodi i kroz druge gradske festivale koji zadovoljavaju i najrazličitije ukuse.

„Ukratko, ovo je uistinu najljepši poklon svim građanima Čakovca i dokaz da itekako možemo biti ponosni na svoj grad. Činjenica da je svjetski poznata blogerica odabrala upravo Čakovec, kao jedini grad uz Zagreb sa sjevernog područja Hrvatske, puno nam znači. Vjerujem da je ovo dodatan poticaj i Hrvatskoj turističkoj zajednici da prepozna veliki potencijal grada Čakovca i sjevera Hrvatske.“, izjavio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Za Ashley Colburn Čakovec je grad koji se nikako ne smije propustiti.

„Čakovec je skriveni biser sjevera Hrvatske“, zaključila je Ashley Colburn na kraju videa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije