Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupila oko 65 tisuća kn

Bližnjima lagala da umire od raka kako bi skupili novce za njezino luksuzno vjenčanje pa završila u zatvoru

Facebook/Toni Staden
23.12.2020.
u 11:30

Došao je i dan vjenčanja, no neki su prijatelji posumnjali u njenu priču kad su vidjeli kako se smije dok su svi slušali poruku koju je otac prije smrti za nju snimio, da posluša na dan kad će nekome postati supruga.

Nakon što se zaručila za svog dugogodišnjeg dečka Jima, Britanka Toni Standen (29) priopćila je njemu, svojoj obitelji i prijateljima da ima rak jajnika, koji se proširio na druge dijelove tijela.

Buduća im je mladenka naglasila i kako joj je vjenčanje iz snova jedina velika želja koju želi ispuniti prije nego umre, pa je nekoliko najbližih joj prijatelja za nju otvorilo profil na poznatoj GoFundMe humanitarnoj online stranici. 

Tamo se za nju brzo prikupilo nešto više od 65 000 kn, a ona ih je redovito izvještavala kako napreduje s liječenjem,teškom kemoterapijom zbog koje je ostala i bez kose. Kasnije se saznalo da je djevojka sve lagala i sama obrijala glavu.

O svojoj je borbi s rakom Standen na društvenim mrežama javno vodila i dnevnik, a malo je tko mogao ostati imun na njen post u kojem piše kako 'samo žali što ju otac nije stigao ispratiti do oltara i predati budućem mužu'. Da ironija bude veća, otac joj je par godina prije umro od raka...

Došao je i taj veliki dan, no neki su prijatelji posumnjali u njenu priču kad su vidjeli kako se smije dok su na svadbi zajedno slušali poruku koju je otac prije smrti za nju snimio, da je posluša na dan kad će nekome postati supruga.

- Nakon što je čula očeve riječi od kojih je nama srce pucalo, ona se ustala i održala besprijekornu zdravicu, čak je ubacila i par šala - ispričao je jedan od prijatelja. 

Foto: Shuttershock

- Njezina mama i brat su se za to vrijeme 'raspadali', doslovno im je bilo loše od tuge dok su slušali glas mrtvog oca koji ima poruku za umiruću kćer - ispričao je jedan od prijatelja za britanski Liverpool Echo.

Suočena sa nekim nelogičnostima, Standen je na kraju bila prisiljena svima priznati da nema rak, niti ga je imala. Prijateljima je rekla i da žali zbog svoje laži, da joj je jako neugodno i da je slomljena.

- Ne znam hoćemo li se Jim i ja razvesti, ne krivim ga ako tako odluči, ni vas ako je ovo kraj našeg prijateljstva, potpuno razumijem i morat ću nekako krenuti dalje - napisala je u pismu za dvoje najbližih prijatelja.

Kako su se za nju na GoFundMe skupljali novci, par mjeseci kasnije završila je pred sudom za prekršaje u Chesteru. Tamo je izjavila da je kriva za prijevaru, a sud joj je odredio zatvorsku kaznu od pet mjeseci zatvora i naložio joj da vrati donaciju od 15 000 kn koju je uplatio lokalni poduzetnik.

Teške kuglice najbolje 'nosi' smreka, no nježna jela dulje će zadržati iglice

1/6

- Nastavili ste kreirati svoju laž i zavaravati ljude govoreći im da imate samo nekoliko tjedana života - rekla je sutkinja i dodala kako 'ne prihvaća ispriku da nakon prve laži više nije mogla prestati'.

 - Mogli ste bilo kad prestati, ali ne samo da se niste zaustavili, nego ste sve još i pogoršali davanjem intervjua za novine, samo kako biste izazvali i suosjećanje čitave javnosti - zaključila je prije nego je izrekla presudu. 

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

Komentara 3

MO
montello
18:09 23.12.2020.

sramotno i žalosno

MO
mojapatnjs
13:08 23.12.2020.

Poštovana gospođo, budući kandidati za Pulitzovu nagradu, mene ste blokirali, a ja vas molim da me za svaki moj govor mržnje i neosnovano vrijeđanje bilo koga tuzite! A ne da svoje bolesne frustracije pokušate liječiti na neosporni činjenicama. OK?

DU
Deleted user
11:52 23.12.2020.

Sudeći po slici, rekao bi da su joj novci trebali za pojačani meni na svadbenoj večeri...za nju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije