Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilarna revija

Svijet u čaši proslavio rođendan Martinjskom feštom

svijet u čaši,vino
Foto: Marko Čolić
1/3
08.11.2013.
u 12:29

Svečanost je održana u Hrvatskoj kući Materina priča Mine Petre u Preradovićevoj, u slikovitim prostorijama uređenim u stilu i s namještajem stare hrvatske kuće

Na samo Martinje, 11. 11. 1992. godine izišao je prvi broj naše prve specijalizirane revije za enogastronomiju i turizam Svijet u čaši. I otada izlazi bez prestanka, pa je tako u povodu rođendana i izlaska 400. broja upriličena posebna svečanost. Naravno da je prigoda iskorištena i za Martinjsko krštenje mladog vina, biskup je bio iskusni Mirko Fodor, a prvi mu ministrant Saša Zec, Agrokorov marketinški vinski stručnjak.

Svečanost je održana u Hrvatskoj kući Materina priča Mine Petre u Preradovićevoj, u slikovitim prostorijama uređenim u stilu i s namještajem stare hrvatske kuće. Uz domaćine, Mladena Horića, direktora izdavača Svijeta u čaši Mam-vina i Željka Suhadolnika, glavnog urednika revije, protagonist priredbe bio je i Mladen Papak, direktor Iločkih podruma – iločka su vina točena te večeri, pa i mošt za ''krštenje“. A glavni je povod to što je njihov traminac kasne berbe 2007. izabran za Diplomatsko vino, Vino Corps Diplomatique. Naime, oni su prije 10 godina pokrenuli simpatičnu međunarodnu promidžbenu akciju biranih hrvatskih vina – pa je tako 2003. prvi kum, nespeškom chardonnayu, bio norveški veleposlanik K. Toraasen, sljedećih su mu se godina pridružili i veleposlanici Finske, Švedske i Japana. 

Diplomatsko vino samo je jedna u nizu akcija u protekla dva desetljeća te revije usmjerenih na promidžbu kulture stola, enologije i gastronomije, posebno hrvatskih vina i specijaliteta.

>>Vinoteka Vivatina ovog vikenda časti goste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije