Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svi pravac u Karlovac, grad susreta i dobrog piva!

Karlovački dani piva (1)
Foto:
1/3
PR
Autor
PR članak
24.08.2012.
u 08:00

Na centralnoj pozornici program će svakodnevno počinjati u 19.30 i potrajati sve do 2 ujutro.

U petak, 24. kolovoza, točno u 18 sati, od Karlovačke pivovare, kroz Marmontovu aleju i drvored platana, ulicama grada, sve do ŠRC-a Korana, proći će svečana i šarena povorka koja će označiti početak 26. Karlovačkih dana piva! Uz brojne tradicionalne sudionike, od kojih najviše pozornosti uvijek izaziva raskošna pivska kočija, ove godine tu je i novitet - "pivocikl", kojim će se najsretniji moći i provozati. Uslijedit će program otvaranja na ŠRC Korana, uz himnu manifestacije "Zlatka" i poklon karlovačkih glazbenika gradu - pjesmu "Karlovac u srcu", a nakon toga - 10 dana raznovrsnih i sadržajnih programa za sve ukuse.

Na centralnoj pozornici program će svakodnevno počinjati u 19.30 i potrajati sve do 2 ujutro. Prije i nakon glavnih izvođača publika će moći uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, lokalnih pop i rock bendova, širok je raspon izvođača, od trogirskog mandolinskog sastava do žestokih i popularnih karlovačkih metalaca Downcast Art. Središnji gosti s nastupima započinju u 21.45 sat, a redom će se predstaviti: Prljavo kazalište (24.8.), Gustafi (25.8.), Slavonia Band (26.8.), Zabranjeno pušenje (27.8.), Tomislav Bralić i klapa Intrade (28.8.), Goran Bare i Majke (29.8.), Gazde (30.8.), Mladen Grdović (31.8.), Crvena jabuka (1.9.) i Maja Šuput (2.9.).

No, to je tek dio programa koji posjetitelje očekuje u malom "pivskom gradu" na desnoj obali Korane. Ove godine jedan od najvažnijih noviteta je povratak drugih pivovara, a svaka od njih priprema gostima svoje programe. Svoj poseban šator, naravno, ima i Karlovačka pivovara, koja će uz posebno Festivalsko pivo, koje će se moći kušati samo na ovoj manifestaciji, gastro-ponudom, glazbom i ambijentom svaki drugi dan predstavljati hrvatske regije - Slavoniju, Zagorje, Dalmaciju, Istru i Dubrovnik.

Šator 1 predstavlja Bihaćku pivovaru i UO Petrić - posjetitelje čeka bosanski sevdah, ali i šira glazbena ponuda grada Bihaća, od KUD-a "Krajina" do rock benda Weton.

U Šatoru 2 predstavljaju se Zagrebačka pivovara i Pivovara Ličanka (Velebitsko pivo), a iz glazbenog programa izdvajamo koncert irskog benda The Cannons, koji čine sinovi James i Robert te, najslavniji, otac Sean Cannon, gitarist i pjevač slavnih The Dublinersa! U ovom koncertu možete uživati 1. rujna.

Šator 3 (Carlsberg, Osječka pivovara, Fest) mala je "slavonska kuća". Uz raznovrsnu pivu uživajte uz slavonske tamburice.

Ove godine na Dane piva vraća se i Obrtnički šator s bogatom ponudom. Predstavit će se obrtnici iz cijele Hrvatske te gosti iz Slovenije i BiH, održat će se velika gastro izložba, posebno predstavljanje imat će i pojedini cehovi, održavat će se revije, prezentacije starih obrta...

A s Danima piva ove godine živjet će cijeli grad - na lijevoj obali Korane mladi će se zabavljati uz rock šator udruge Kajda i elektronske partije do jutra LED kolektiva, a u atriju i parku Veleučilišta održava se međunarodni Karlovac Dance Festival s nekoliko vrsnih inozemnih plesnih performansa. Što još reći do - dođite u Karlovac, grad susreta i dobrog piva! 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?