Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska elektroprivreda

Svečano potpisana Povelja o raznolikosti

Svečano potpisana Povelja o raznolikosti
Foto: Dražen Lapić
1/2
10.10.2017.
u 14:38

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u Zagrebu je 4. listopada održano svečano inicijalno potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska, koju su usvojila 34 poduzeća i organizacije, među kojima i Hrvatska elektroprivreda.

Raznolikost je jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva. Zaposlenice i zaposlenici, u svojoj raznolikosti, sa svojim vještinama, kreativnošću i inovativnošću predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha svake organizacije.

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u Zagrebu je 4. listopada održano svečano inicijalno potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska, koju su usvojila 34 poduzeća i organizacije, među kojima i Hrvatska elektroprivreda. Kao uvodnik u svečano potpisivanje Povelje održan je okrugli stol na kojemu su sudjelovale: Anne Deschanel, predstavnica francuske Povelje o raznolikosti, inicijatora Povelje, Anu Ritz, predstavnica Europske platforme povelja o raznolikosti Europske komisije, Tena Šimonović Einwalter, zamjenica pučke pravobraniteljice i Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Povelja o raznolikosti je dokument koji potpisuju poslovne i druge organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Od organizacija koje su usvojile Povelju očekuje se da donesu politiku o poštivanju raznolikosti, provode i promiču načela raznolikosti te da izvještavaju o svojim aktivnostima u ovom području. Veliko zanimanje za usvajanje Povelje znak je da u Hrvatskoj raste razumijevanje društveno odgovornih praksi, kao i predanost organizacija osiguranju dugoročne održivosti, tolerancije, uključivosti u svim segmentima poslovanja.

Raznolikost omogućuje ostvarivanje punog potencijala svake osobe, a politika raznolikosti i nediskriminacije na radnom mjestu preduvjet je razvoju kreativnosti, inovativnosti i individualnih talenata. Razumijevanje i prihvaćanje raznolikosti kao temeljne vrijednosti suvremenog društva dokaz je da hrvatska poduzeća aktivno promišljaju svoju buduću konkurentnost i da prate korak globalnih trendova. „Poslovni sektor cijeni zaposlenike prema kompetencijama i znanju, a politika raznolikosti u poduzećima pomaže razvoju i samorealizaciji svakog zaposlenika, što povećava zadovoljstvo, lojalnost i predanost poslu.“, izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a, dodavši kako će Povelji o raznolikosti moći i dalje pristupati sva zainteresirana poduzeća i organizacije.

Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) inicijativa je pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a financira je Europska komisija. Povelja o raznolikosti Hrvatska razvija se u sklopu zajedničkog projekta HR PSOR-a s partnerima iz Slovenije i Rumunjske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije