Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Sve više mladih i djece žrtve su kriminalnih djela

djeca
20.06.2010.
u 11:31

Također je zabilježeno kako se skoro 85 posto nekog oblika nasilja odigrala pred školama

Iako bi barem djetinjstvo trebalo biti vrijeme nevinosti i bezbrižnosti, najnovija istraživanja koje je provela britanska kriminalistička agencija otkrilo je šokatne podatke prema kojima su jedno od četvero djece đrtve kriminala. Većina od preko dva milijuna incidenata krađe i nasilja nad mladima odigrala se ili na dječjim igralištima ili u domu žrtve.

Također je zabilježeno kako se skoro 85 posto nekog oblika nasilja odigralo pred školama, a ukupno je zabilježeno oko 643 tisuće takvih incidenata. Među podacima se spominje i to kako su dječaci gotovo dva puta češće žrtve osobnog kriminala poput krađe od djevojčica, a najveći je rizik za djecu koja žive u lošijim četvrtima.

- Treba nam zdravorazumski pristup kako bi prepoznali prava kriminalna iskustva mladih ljudi da se ne bi dogodilo da ne razlikujemo ozbiljne zločine od manjih svađa na igralištima. – izjavio je Nick Herbert, šef policije dodavši da problem treba riješiti tamo gdje postoji no ne smije se preuveličavati.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Bandit
10:12 21.06.2010.

Nezna zasto vam je to sve cudno,pa zar nije cjeli svjet talav,pa zar nasa televizija ne prikazuje naselje na tv pa cak i sex al al ajde od gledanja sexa nasa se djeca educiraju :) al od nasilni filmova paa cak i sporta nasilnickog zar to nije primjer za djecu zar ne pronalaze ideje u takvim filmovima i idole ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije