Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sve čari TUNISA

Sunčani odmor
Foto: Sunčani odmor
1/3
PR
Autor
PR članak
16.12.2013.
u 08:15

Jedan od izleta koji nikako ne smijete propustiti je posjet glavnom gradu Tunisu, razgledavanje ruševina drevne Kartage i obilazak idiličnog plavo - bijelog mjestašca Sidi Bou Said poznatom kao "grad umjetnika". Vožnja prema glavnom gradu odvija se kroz nepregledna polja maslina koja su jedna od glavnih tuniških poljoprivrednih kultura. Tunis je moderno, urbano središte istoimene zemlje te sa svojim širokim avenijama i užurbanim taksijima pruža osjećaj istinske metropole.

Centralna avenija Habib Bourguibe, koja je prozvana afričkim Champs-Élyséesom, vodi prema tuniškoj medini (starom gradu). Kad prođete zidine medine, osjećat će se kao da ste se vratili stoljećima u prošlost. Uske uličice, mnogo malih dućana koji nude tuniške rukotvorine od drva masline, kože, jasmina i mnoge druge suvenire pravo su mjesto za šoping. Sidi Bou Said ili "grad umjetnika", šarmantno je mjestašce samo nekoliko kilometara udaljeno od glavnog grada. Prošetajte uskim ulicama među bijelim kućama s plavim prozorima i vratima do vrha brda s kojeg puca predivan pogled na cijeli tuniški zaljev. Zatim nastavite do obližnjih ruševina Kartage, nekadašnje velesile koja se lukavo borila protiv Rimljana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a.

Rimski amfiteatar El Jem i sveti grad Kairouan

Također preporučujemo jednodnevni izlet u Kairouan, El Jem i Monastir. Kairouan je četvrti sveti grad muslimanske vjere, a nazivaju ga gradom 50 džamija. Također je poznat po tradicionalnim tuniškim sagovima različite finoće i velike ponude dezena za svačiji ukus. El Jem je dom jednog od najvećih rimskih amfiteatara u svijetu u kojem su se nekada odigravale različite rimske predstave. U Monastiru valja obavezno posjetiti Mauzolej Habib Bourguibe i stari grad.

U svojoj ponudi Sunčani odmor, za garantirane polaske 26.12. i 2.1.2014., ima objavljene last minute cijene, koje se po osobi kreću već od 2.199 kn+pristojbe, s uključenim prijevozom zrakoplovom, smještajem u hotelu 4* sa all inclusive uslugom.

Postanite fan agencije Sunčani Odmor na Facebooku i više informacija potražite na info@suncaniodmor.com ili na broj 01 / 555 21 30. Sunčaniodmor.com ...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?