Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Svako koliko je optimalno? Traperice se ne trebaju često prati, a ovo je pravi razlog za to

shutterstock
22.09.2020.
u 07:00

Traperice nosimo gotovo svakodnevno, ali ne trebamo ih prati toliko često koliko mislimo.

Možda mislite da je pranje odjeće jednostavan zadatak, ali stručnjaci se ne bi složili s vama. Upute za pranje svakog odjevnog predmeta mogu se razlikovati - na primjer, jeste li znali da ne biste trebali koristiti omekšivač prilikom pranja pidžame? Još jedna stvar koja zahtijeva vrlo specifičnu njegu su traperice, a prema riječima stručnjaka, ako ih ne perete kako treba, mogli biste ih uništiti, prenosi metro.co.uk.

To je zato što prečesto pranje traperica može uzrokovati njihovo blijeđenje, kao što su objasnili stručnjaci iz Lee Jeans kompanije.

- Kao opće pravilo: Što manje perete traperice, to bolje. Za razliku od druge odjeće, vaše traperice ne trebaju provoditi toliko vremena u perilici rublja. Često pranje traperica može promijeniti njihov oblik i boju. Savjetuje se da ih stavite na hladno pranje jednom mjesečno te tako održavate čistoću i svježinu. 

Međutim, vrijedi istaknuti da stavljanje na potpuno pranje možda neće uvijek biti potrebno. Ako nosite traperice nekoliko aktivnih dana, trebat će ih češće prati kako bi bile čiste. Međutim, ako se nose danima s vrlo niskom razinom aktivnosti, možete ih duže održavati i vlažnom krpom odstraniti mrlje koje se pojave između pranja i ostaviti da se osuše na zraku.

Da biste spriječili skupljanje ili blijeđenje, odlučite se za nježno pranje, upotrijebite hladnu vodu i deterdžent za njegu boja, posebno onaj za tamnu odjeću ako su vam traperice plave ili crne.

Traperice također okrenite naopako - to štiti vlakna s vanjske strane traperica od trenja i izravnog izlaganja deterdžentima, što pomaže u sprječavanju blijeđenja.

Psiholozi otkrili: Očekujemo porast tjeskobe i depresije kod mladih:

Ključne riječi

Komentara 3

TI
Tikatanca0406
08:39 22.09.2020.

Traperice ne prat mjesec dana??? Dajte se uozbiljite

MI
Mislav28
09:37 22.09.2020.

traperice se peru nakon 4-5 dana kad se nose ili isti dan ako budu prljave , bolje da su svijetle nego da su prljave, masne , prestanite gluposti pisat

MI
Made_in_PRC
09:26 22.09.2020.

A što trapericama treba manje pranja od ostalih hlača?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije