Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazalo istraživanje

Svaka žena je ima, ali rijetko čisti: Ovo je najprljavija stvar u kozmetičkoj torbici

shutterstock
23.10.2020.
u 06:15

Neredovito čišćenje kozmetičkih alata i proizvoda dovodi do povećanja bakterija koje mogu nadražiti vašu kožu.

U gotovo svakoj ženskoj kozmetičkoj torbici može se naći mnoštvo proizvoda, ali moglo bi vas iznenaditi koji je od njih najprljaviji.

Kako prenosi Daily Mail, pinceta je najprljavija stvar koja se može pronaći u torbici za šminku, a maskara i tuš za oči koriste se puno duže nego što je to preporučeno - čak devet mjeseci.

U istraživanju koje je provela modna internetska stranica PrettyLittleThing, skoro 20 posto ispitanika izjavilo je kako nikada nije čistilo svoje pincete. Šiljila koja se koriste za olovke za oči drže čvrsto drugo mjesto najprljavijih proizvoda torbice za šminku, a same torbice su na trećem mjestu sa 16,6 posto ispitanika koje ih nikada nisu očistili. 

Reality zvijezda našminkala 6-godišnju kćer: 'Ti si loša majka'

1/4

Uvijači trepavica i kistovi za nanošenje šminke također se vrlo rijetko čiste, a čak 10 posto ispitanika priznaje da ih ne čisti nikada. 

Amy Simons, voditeljica odjela za Odnose s javnošću, ističe kako bi više pažnje trebali obratiti na higijenu naših proizvoda za šminkanje. Također, upozorava, da nepravilna higijena može dovesti do problema s aknama i miteserima

Iz PrettyLittleThing-a žele naglasiti važnost čišćenja proizvoda za šminkanje, kao i torbice u kojoj ih držite kako bi očuvali zdravlje vaše kože. Neredovito čišćenje kozmetike, pogotovo četkica, dovodi do povećanja bakterija koje mogu nadražiti vašu kožu, uzrokovati mrlje na licu i utjecati na nanošenje proizvoda na lice. 

Simpsons savjetuje da svoju kozmetičku torbicu, zajedno s proizvodima u njoj, čistite i održavate na tjednoj bazi.

Gotovo upola manji broj sklopljenih brakova ove godine u Hrvatskoj: Više je građanskih nego crkvenih!

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bolnaistina
10:09 23.10.2020.

Eeeee, da, svaka žena je ima, a veliki broj njih je ne pere često, tako i nju usaftanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije