Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesto za opuštanje i druženje

Superudobne blagavaonice

kika
Arhiva VL
27.02.2010.
u 13:15

Dom kao sigurno utočište usred nesigurnog i stresnog vanjskog svijeta osnovni je idejni pokretač industrije stanovanja koja se, kako se često ističe u posljednje vrijeme, ponovno okrenula temeljnim životnim vrijednostima

Dom kao sigurno utočište usred nesigurnog i stresnog vanjskog svijeta osnovni je idejni pokretač industrije stanovanja koja se, kako se često ističe u posljednje vrijeme, ponovno okrenula temeljnim životnim vrijednostima.

Na cijeni je vrhunska udobnost između vlastita četiri zida koja više nije “rezervirana” prije svega za dnevne boravke i spavaće sobe nego se proširila u svaki kutak stana.

To je, među ostalim, i logična posljedica toga što više nema strogih granica između prostorija. Sve je otvoreno, povezano i, kako to dizajneri vole reći, fluidno... “Lajtmotiv” visoke udobnosti sve je izraženiji u blagovaonici, poput ove iz Meblo Tradea koja jasno poručuje da nije samo usputno mjesto za objedovanje nego svojevrstan gastronomski “otok” za opuštanje i druženje.

Na vodećim međunarodnim sajmovima interijera koji su nedavno održani u Parizu, Kölnu i Frankfurtu, superudobne blagovaonice uvrštene su među značajnije trendove suvremenog uređenja doma.

 U velikom odmaku od klasičnog, masivnog blagovaoničkog namještaja prema laganijim i zaobljenijim formama, blagovaoničke stolice i klupe sve su sličnije foteljama i kaučima, izrađene tako da se mogu raznovrsno kombinirati ili samostalno stajati u prostoru. Osobito su moderni veliki, prostrani blagovaonički stolovi koji se po potrebi mogu sklapati ili razvlačiti.

U već uobičajenoj maniri modernog minimalizma, mnoge se blagovaonice ističu jednostavnim linijama te bijelim ili svijetlobež tonovima, no mnogo je i crne (ne)boje koja zrači ekstravagancijom. Blagovaonički namještaj neobičnih oblika vrlo dobro izgleda i u živahnim obojenim varijantama poput crvene i narančaste.

Osobito su zanimljive kombinacije drva sa staklom i čelikom, a “točka na i” je visok sjaj, često u modernom lak-izdanju.

Komentara 3

DO
doktorica
09:59 28.02.2010.

Previše stakla,umjetnih materijala,preniski nasloni ili bez njih,goli pod,hladni metal,čudna kombinacija boja -više liče na nek izložbeni salon nego na blagovaonicu.

DE
Deprimirani
13:41 27.02.2010.

Koja blagovaonica!! Da se smrzneš od udobnosti!

OV
over
16:13 27.02.2010.

blaga nama s hr nepismenoscu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije