Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan hamburgera

Submarine: Tajna dobrog burgera je u junetini bez aditiva i lokalnim namirnicama

28.05.2020.
u 09:00

Da se u Submarineu koriste isključivo namirnice koje dolaze s domaćih OPG-ova s kojima uspješnu suradnju grade od prvog dana postojanja i nije neka tajna, ali nije sva čarolija u tome...

Svi burgeri u Submarineu pripremaju se od 100% čiste junetine, bez dodatka, začina, aditiva. Jednom mljeveno, čisto juneće meso s hrvatskih farmi tajna je njihovog uspjeha.
– Vjerujemo da zdravo može biti ukusno, stoga koristimo većinom organske i ekološke proizvode. Submarineovi burgeri ne sadrže aditive, GMO ni bilo koji drugi štetni sastojak. Istodobno, pecivo radimo u suradnji s lokalnim zagrebačkim pekarom, koristimo sir iz Zagorja, pancetu iz Dalmacije, salatu iz Slavonije, krumpir iz Like, tartufe iz Istre... – objašnjavaju svoju filozofiju u Submarineu naglašavajući kako je cijeli koncept nastao iz želje da se burger kao jelo predstavi na drugačiji način, koristeći lokalne i prirodne namirnice.

Beskompromisno kad je kvaliteta u pitanju

Ovakvim pristupom u Submarineu žele biti korisni na više razina i svojim poslovanjem djelovati pozitivno na rast domaće privrede, osobito malih proizvođača s kojima od prvog dana postojanja više nego uspješno surađuju. I premda se sitni pomaci mogu vidjeti i kod domaćih potrošača još uvijek smo daleko od one razine svijesti o važnosti pružanja podrške ovakvim inicijativama i prihvaćanja činjenice da se domoljublje ne mjeri isključivo time tko ima više kockica na dresu. Ako odlučite platiti 15 kuna više za burger, a pritom znate da je sve što ste konzumirali proizvedeno u Hrvatskoj i da vaš novac ide domaćim proizvođačima, napravili ste važan korak prema boljoj budućnosti.

A u čemu je tajna legendarnog Smokehousea?

Na meso koje je još na roštilju dodaje se sir i panceta te se sve zajedno s roštilja postavlja na pecivo s umakom i salatom, objašnjavaju. A uspjeli smo "užicati još nekoliko savjeta za savršeni burger vrhunskih profesionalaca: 

- umak stavljajte isključivo na pecivo, ne na meso ili povrće;

- burger će biti ukusniji ako tostirate pecivo;

- meso pecite medium rare kako bi se zadržala hrskava površina mesa, a iznutra ostalo sočno;

- jako pazite da se meso ne prepeče i isuši;

- sir stavljajte na pljeskavicu dok se meso još peče kako bi se lijepo povezali;

- salatu režite na trakice.

Foto: Submarine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije