Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Igor Andrović

'Stvaramo bolje uvjete školovanja, svako nam je dijete važno'

Zagreb: Regionalna konferencija Gospodarski napredak kroz bolju prometnu povezanost
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.08.2020.
u 09:44

Energetska obnova OŠ Ivana Gorana Kovačića dio je projekta odobrenog u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Više od 200 učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju započet će novu školsku godinu u obnovljenoj školi i tako imati idealne uvjete za obrazovanje.

Pri kraju je, naime, energetska obnova zgrade, a nositelj je tog projekta Virovitičko-podravska županija. Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj, a vrijedan je 4,179.933 kune, od čega su bespovratna sredstva 2,488.922 kune. Očekuje se kako će ušteda toplinske energije iznositi više od 50 posto na godišnjoj razini.

Ulaganje u opremu

Obnova ove škole dio je energetske obnove koju Virovitičko-podravska županija kontinuirano provodi već godinama. Samo u posljednjih nešto više od godinu dana obnovljene su Osnovna škola Suhopolje sa sportskom dvoranom, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Područna škola u Josipovu, a još su u tijeku radovi na energetskoj obnovi sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici.

– Uz navedene projekte, čija je vrijednost oko 20 milijuna kuna, uspješno smo proveli i energetsku obnovu Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, OŠ Voćin, Srednje škole Marka Marulića Slatina. Nama je svako dijete važno, svakome želimo omogućiti jednake uvjete za školovanje, i u Virovitici, i u Voćinu, i u Josipovu ili u Gornjem Bazju. Osim što stvaramo bolje uvjete obrazovanja za sadašnje, ali i buduće generacije, štedimosredstva za energente i usmjeravamo ih za ulaganje u opremu i edukacije te time omogućavamo još bolje uvjete našim učenicima i profesorima – naglasio je župan Igor Andrović.

Energetska obnova OŠ Ivana Gorana Kovačića dio je projekta odobrenog u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Ušteda energije Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond zazaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Svrha je projekta smanjiti potrošnju energije za grijanje i hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50%, smanjiti razinu štetnih emisija CO2 te djeci i zaposlenicima osigurati zdravije okruženje i ugodnije uvjete rada.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije