Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje centimetara = manji užitak?

Studija pokazala: Iako ženama veličina nije presudna, par centimetara više ili manje čini razliku

Shuttershock
01.09.2021.
u 22:12

Rezultati studije pokazali su da je najdeblji prsten smanjio ukupni užitak žena u seksu za otprilike 18 posto, što znači da bi neke od njih manje uživale da im je partnerov penis par centimetara kraći

Premda je većinu muškaraca teško u to uvjeriti, nekoliko je istraživanja tijekom godina pokazalo da ženama veličina penisa nije presudna za dobar seks i da njihov užitak u krevetu mnogo više ovisi o nekim drugim čimbenicima - poput tehnike, otvorene komunikacije i privlačnosti.

Ipak, nedavno je istraživanje sociologa s londonskog Kraljevskog koledža otkrilo da par centimetara više (ili manje) za mnoge od njih ipak čini razliku... 

U  Konzumu i ove godine slobodan dan roditeljima prvašića

1/2

Do te su spoznaje istraživači došli nakon što su testirali kako žene doživljavaju različite duljine penisa i to tako da su ispitanike zamolili da si na korijen penisa u erekciji stavljaju silikonske prstenove različitih veličina - što je prsten bio veći, muškarac je pliće penetrirao u partnericu (a prsten promjera 2.5 centimetra penis je skratio za otprilike jedan centimetar).

Autori su za ovu studiju odabrali 29 heteroseksualnih parova bez ikakvih seksualnih problema, a zamolili su ih da se sa svakim od četiri različita prstena - promjera od 1.27, 2.54, 3.81 i 5.08 centimetara - poseksaju tri do pet puta.

Žene su uz to zamoljene i da tijekom seksa ne provjeravaju ima li partner prsten (i ako ima, koji), te da svoju razinu seksualnog zadovoljstva svaki put izraze ocjenama od jedan do 100.

Rezultati studije pokazali su da je najdeblji prsten smanjio ukupni užitak žena u seksu za otprilike 18 posto, što pokazuje da neke žene, kad bi im partner imao par centimetara manje spolovilo, ne bi bile zadovoljene, te da je veličina možda i važnija nego što mnoge od njih tvrde.

Ipak, sami autori ističu i da doživljaj sudionica nije 'pravi' dokaz za niti jednu tvrdnju - jer je nekima seks mogao biti lošiji zbog nagle i neprirodne promjene, a ne zbog same veličine.

Uz to, u 30 je posto seksualnih odnosa partner rekao da su mu pokreti zbog prstena bili 'potpuno drugačije nego inače', što je isto moglo utjecati na ženski doživljaj i užitak. 

Vakula analizirao "ekstremno toplo" ljeto pa najavio: I jesen i zima barem malo topliji od prosjeka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije