Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Manje je više?'

Studija: Jače našminkane žene doživljava se kao manje inteligentne i promiskuitetne

Puder
Shutterstock
22.04.2021.
u 21:35

Žene s jačom šminkom muškarci češće objektiviziraju i doživljavaju kao usputne partnerice za neobavezan seks - a 's visoka' ih gledaju i druge žene

Beauty industrija rapidno raste i godišnje generira više od 600 milijardi dolara, a ni nakon godine pandemije ne pokazuje prave znakove usporavanja - pa se procjenjuje da će do 2024. 'u godini uprihoditi više od 800 milijardi dolara.

No bez obzira koliko se beauty proizvoda i make upa proda, pretjerano dotjerivanje ženama čini se ne ide u prilog - tako je bar pokazalo nedavno istraživanje koje kaže da se žene koje se jače šminkaju doživljava glupljima od onih koje slijede moto da je 'manje više'...

Studija je nedavno objavljena u časopisu European Journal of Social Psychology, a pokazuje i da žene s jačom šminkom muškarci češće objektiviziraju i doživljavaju kao usputne partnerice za neobavezan seks - te da ih 's visoka' gledaju i druge žene.

Do toga su australski sociolozi došli nakon što su od 844 ispitanika tražili da na fotografijama procjene žene s i bez make upa i da po svom nahođenju ocijene njihov moral i intelekt.

Domaća manekenka objavila fotku iz školskih dana, možete li prepoznati o kome se radi?

Puder
1/11

Prije nego se zapitate trebate li ublažiti svoj look i birati 'lakšu' šminku, treba naglasiti da su neke prethodne studije dobile potpuno oprečne rezultate - pa tvrde da se žene sa šminkom na licu pametnije, piše The Sun.

Tako je studija od prije par godina pokazala da studentice koje se šminkaju u prosijeku dobivaju bolje ocjene od onih s 'čistim' licem, a razlog je taj što im make up podiže samopouzdanje zbog čega ostvaruju i bolje konačne rezultate.

Ipak, ako idete na razgovor za posao ili negdje drugdje gdje je prvi dojam ključan, vjerojatno se pametnije našminkati umjereno nego izgledati 'pretjerano glamurozno i dotjerano'... 

Jastučnica na kojoj spavate vjerojatno ima više bakterija nego WC školjka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije