Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Studenticu (21) rastrgali morski psi pred očima užasnutih roditelja

27.06.2019.
u 13:04

U napadu čak triju morskih pasa otkinuta joj je desna ruka, a odgrizen joj je i dio lijeve ruke, noga i stražnjica

Studentica Jordan Lindsay (21) umrla je u srijedu, 26. lipnja, nakon što su je napala čak tri morska psa dok je plivala na Bahamima, točnije, u vodama oko otoka Rose Island. Jordan Lindsey iz Kalifornije boravila je na Bahamima sa svojom obitelji, a morski psi napali su je dok je ronila. Pretrpjela je stravične ozljede u napadu – otkinuta joj je desna ruka, odgrizen joj je i dio lijeve ruke, izgrizene noga i stražnjica. Na rutinskom i uobičajenom izletu tijekom kojega turisti plivaju i rone kako bi vidjeli lokalnu znamenitost, divlje svinje koje plivaju, sve se činilo u redu. Međutim, situacija se preokrenula u trenu.


Njezini su roditelji (gore na posljednjoj fotografiji snimljenoj s Jordan – u sredini) rekli da su vidjeli kako joj se morski psi približavaju, te su joj vikali kako bi je upozorili, međutim nije ih čula na vrijeme. Odvezli su je u obližnju bolnicu gdje je proglašena mrtvom – piše Daily Mail.

– Možemo potvrditi da je američka građanka na Bahamima podlegla teškim ozljedama nakon napada morskog psa 26. lipnja – rekao je glasnogovornik State Departmenta.

Među turistima na istome brodu bila je i liječnica Jace Holton (32), koja je za The Sun ispričala kako je na istome mjestu ronila samo 45 minuta ranije.

– Ronila sam malo ranije na istome mjestu, a onda su nam ljudi u panici počeli govoriti kako se dogodio napad te da je djevojka prilično gadno ozlijeđena – rekla je Jace. 
Tigrasti morski pas, psina koja je usmrtila Jordan, među najopasnijima je na svijetu, a nakon velike bijele psine prvi po broju ljudskih žrtava. Obično dosegne dužinu od oko pet metara. Ime su dobili po tigrastim prugama koje se uglavnom nalaze na mladim morskim psima. Što su stariji, pruge sve više nestaju. Žive u tropskim i suptropskim vodama širom svijeta, dugački su između tri i šest metara, prosječno teški između 380 i 635 kilograma.

U prosjeku žive pedesetak godina. U Jadranskom moru su rijetki i uglavnom se pojavljuju ako zalutaju u potrazi za hranom. 

Zubi tigrastog morskog psa toliko su oštri da poput pile mogu prepiliti oklop morskih kornjača. Hrane se drugim morskim psima, meduzama, školjkama, rakovima, ribama, tuljanima, ali i svim kopnenim životinjama poput kućnih ljubimaca, konja, krava i ostalih sisavaca koji završe u moru. Odnosi se to i na ljude. 

 

Jordanino tijelo prevezeno je u bolnicu ''Princess Margaret'' radi obdukcije, a zatim će ga američka ambasada prevesti u Kaliforniju.

– Zvala se Jordan Linsey i već nam toliko nedostaje. Bila je tako brižna. Ironično je što su je ubili morski psi jer je Jordan inače obožavala sve životinje – kazao je njezin otac Michael Lindsey.

Njezina je sestra Madison na stranici ''GoFundMe'' tražila pomoć za financiranje troškova njezina pogreba. 

Foto: GoFundMe

– Jordanino tijelo treba biti prevezeno od Bahama do Kalifornije, što je vrlo skupo. Iz tog je razloga postavljena ''GoFundMe'' stranica. Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala vam – kazali su iz obitelji.

Jace Holton fotografirala je morske pse u vodi nakon napada te kaže da je nekoliko radnika na brodu skočilo u vodu kako bi spasilo Jordan, a onda je stigla pomoć koja ju je prevezla u bolnicu, no bilo je prekasno jer su ozljede bile fatalne.

– Voljela bih da sam joj nekako mogla pomoći. To je sve skupa izgledalo strašno, svi su oko mene bili u šoku – kazala je Holton.

Istraga je još uvijek u tijeku, a Lindsey je u srijedu bila jedina žrtva napada. Ministarstvo turizma u Bahamima izrazilo je sućut obitelji. Njezina smrt bila je prva ovakve prirode nakon više od desetljeća na Bahamima, navodi Shark Research Institute.

Turisti na Bahamima često odlaze plivati i roniti sa svinjama, što je ondje jedna od većih atrakcija. Među poznatim posjetiteljima bili su primjerice Tamara Ecclestone, Kim Kardashian, a od naših blogerica Sonja Kovač. 

Ključne riječi

Komentara 39

ME
Menjik
14:07 27.06.2019.

žao mi je mlade cure. ali jedno ne kužim, imaju novca za ljetovanje na bahamima za cijelu obitelj, a nemaju za pogreb jadne cure? i uostalom, kakav je to pogreb od 25 tisuća dolara?

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
15:24 27.06.2019.

Voljela je sve životinje... Zdrav i oprezan odnos prema prirodi, je uvijek potreban. Ne zna priroda za političku korektnost! Ne dozvoljava maženje poskoka...

Avatar Hazl113
Hazl113
18:15 27.06.2019.

Tko je tu kriv. Morski psi ili čovjek kojemu nije mjesto u vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije