Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Design Week

Studenticama TTF-a dodijeljene nagrade za prototipove odjevnih predmeta

Studenticama TTF-a dodijeljene nagrade za prototipove odjevnih predmeta
Foto: PR
1/11
11.05.2019.
u 16:21

Nagrade su osvojile Nika Vrbica, Ana Majdandžić i Marija Duvnjak. Nagrade su uručile dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Gordana Pavlović i kreativna direktorica Varteksa Martina Vrdoljak Ranilovi

U sklopu najvećeg hrvatskog festivala dizajna Zagreb Design Week u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu jučer su dodijeljene nagrade studenticama Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu koje su najuspješnije kreirale i izradile prototipove odjevnih predmeta iz tkanina koje je donirao Varteks.

Prvu nagradu, Varteks poklon bon u vrijednosti 2.000 kn i plaćenu praksu u Varteksu, za najbolju kreaciju osvojila je Nika Vrbica. Drugu nagradu, Varteks poklon bon u vrijednosti 1.000 kn i plaćenu praksu u Varteksu, osvojila je Ana Majdandžić dok je treću nagradu, plaćenu praksu u Varteksu, osvojila Marija Duvnjak.

Nagrade su uručile dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Gordana Pavlović i kreativna direktorica Varteksa Martina Vrdoljak Ranilović. Studenti TTF-a su uz vodstvo nastavnice TTF-a izv.prof.art. Pauline Jazvić slobodno odabrali sve potrebne tkanine za samostalno kreiranje i izradu prototipova odjevnih predmeta, od kojih su najuspješniji, prema mišljenju stručnog povjerenstva (prof.art. Paulina Jazvić - TTF, Martina Vrdoljak - kreativna direktorica Varteksa, Ivana Žanko, dipl.ing. - TTF, doc.dr.sc. Ivana Schwarz - TTF), izloženi na Zagreb Design Weeku, koji je otvoren u Tehničkom muzeju u Zagrebu do 12. svibnja 2019.godine. Ovakvim vidom nagrađivanja želi se potaknuti studente i pomoći im u njihovom daljnjem profesionalnom rastu i razvoju.

Ovo je dio projekta „Razvoj mladih dizajnera“ koji je pokrenut temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji TTF-a i Varteksa čiji je osnovni cilj lakše uvođenje studenata u svijet mode i tehnologija, stvaranje mladih stručnjaka sa širokim spektrom znanja i razumijevanja cjelokupnog procesa dizajniranja i proizvodnje odjeće i pružanje mogućnosti stipendiranja studenata svih smjerova obuhvaćenih djelovanjem Fakulteta te njihovog zapošljavanja po završetku studija u Varteksu i drugih trgovačkim društvima u sektoru.

- Projekt “Razvoja mladih dizajnera” nastao je kao segment šire platforme suradnje koju su formalizirali Sporazumom tvrtka Varteks d.d. i Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF), a u okviru kojeg su na ovogodišnjem Zagreb Design Week-u studenti modnog dizajna TTF-a iskazali svoje kreativne potencijale izradom odjevnih predmeta s tkaninama proizvedenim u tvrtki Varteks. Fakultet podržava i potiče ovakve projekte jer se njima ostvaruje važna misija Sveučilišta i visokog obrazovanja, a to je transfer znanja, inovacija i tehnologije u gospodarski sektor - izjavila je dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, prof. dr. sc. Gordana Pavlović.

- Suradnja s TTF nam je izrazito važna jer želimo opet postati stožerna tvrtka hrvatske modne industrije, i zapošljavat ćemo mlade stručnjake. Zahvalni smo TTF na ukazanom povjerenju! - istaknuo je predsjednik uprave Varteksa Nenad Bakić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije