Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA POSLJEDICA

Godinama je zbog stresa grizla nokte, a onda je nokat otpao i prst pocrnio...

ilustracija
Getty Images
06.09.2018.
u 16:47

Courtney Whithorn (20) razvila je ovu groznu naviku nakon što su je zlostavljali u školi, a 2014. je uspjela čak odgristi cijeli nokat sa svojeg palca

Sveučilišnoj studentici morali su amputirati palac nakon što je razvila rijedak oblik raka kože zbog toga što je konstantno grizla nokte, prenosi DailyMail

Courtney Whithorn (20) razvila je ovu groznu naviku nakon što su je zlostavljali u školi, a 2014. je uspjela čak odgristi cijeli nokat sa svojeg palca. CIako je "poludjela" kada je primijetila da joj je palac počeo crniti, Whithorn je odlučila istinu skrivati od prijatelja i obitelj čak četiri godine. 

Nakon što je posjetila liječnika, studentica psihologije je otkrila da joj se zbog traume odstranjivanja nokta razvila rijetka vrsta raka, poznata kao akralni lentiginalni subungualni melanom, a dijagnoziran joj je prošlog srpnja.

Unatoč tome što je prošla kroz više operacija radi uklanjanja raka i pokušaja spasa palca, Whithorn, koja sada živi u Brisbaneu, morala je ukloniti prst. Iako njena doktorica tvrdi da je rak uzrokovan njezinom navikom grizenja noktiju, drugi liječnici se ne slažu.

Glasnogovornik britanske Skin Foundation, dr. Nis Sheth, rekao je: "Iako je fizička trauma povezana s pojavom nekih karcinoma kože, malo je vjerojatno da bi samo grizenje noktiju dovelo do ovog raka."

- Ponekad nisam ni bila svjesna da grizem svoje nokte. Nekako sam izgubila osjećaj jer sam često to radila. Nisam ni shvatila da sam odgrizla cijeli nokat s palca dok nisam vidjela koliko je krvi bilo na mojoj ruci, kaže Whithorn.

Whithorn je odlučila javno ispričati svoju priču kako bi potaknula ljude koji su zlostavljani da to kažu nekome, a i da zlostavljači razmisle o svojim postupcima. 

- Neki ljudi me pitaju tko je moj najveći heroj. Uvijek im odgovorim: "ja". Budite svoja osoba i budite ono što trebate biti, zaključuje Whithorn. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije