Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog sve lošije prehrane studenti i djelatnici SC-a zaprijetili

Studenti: Vratite nam punjeni pileći file na meni ili organiziramo štrajk

menza
Petar Glebov/Pixsell
21.12.2009.
u 17:45

Studenti se pitaju kako je moguće da jedan pureći odrezak u menzi stoji 19,50 kuna, a sok čak četiri kune.

Djelatnici Studentskog centra u Zagrebu te predstavnici Studentskoga zbora svom su ravnatelju Niki Vidoviću dali ultimatum – povećaj nam plaću pet posto, koliko si nam je smanjio i vrati studentima njihove omiljene prehrambene proizvode na meni.

Nikad gore!

U protivnom, sve će menze u siječnju, kada se studenti vrate sa “zimskih praznika”, biti u štrajku. Prijete, kažu s razlogom jer prehrana u menzama, kažu studenti, nikada nije bila gora.

– Nema punjena pilećeg filea, naravnog odreska, nema Vindijinih proizvoda poput pudinga, jogurta, sokova..., na koje su studenti navikli. Nudi nam se stalno isto, nekakve lignje i panirani štapići – kukaju studenti.

Dapače, u Studentskom zboru uvjereni su da je uprava SC-a namjerno smanjila broj prehrambenih proizvoda jer im je cilj smanjiti broj studenata koji se hrane u menzama i tako uštedjeti. Zbog istog su razloga, vjeruju, u SC-u donijeli odluku i o skraćivanju radnog vremena nekih menzi otprilike od dva do tri sata. Ukinuli su i rad vikendom slastičarnici u domu Cvjetno naselje.

– Svi studenti koji konzumiraju hranu i napitke u menzama usluženi su po normativima koje je propisao Prehrambeno-biotehnološki fakultet. Kad je riječ o vrsti proizvoda na trakama, odgovor je – javni natječaj.

On se svake godine provodi i na temelju natječaja određuje se čije će proizvode studenti konzumirati – kaže ravnatelj SC-a Niko Vidović.

Dodaje i kako se studenti nemaju ni najmanjeg razloga žaliti jer imaju, kaže, najbogatiji meni ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelome svijetu.

Nerealna cijena
– Imaju po tri obroka svaki dan, i to za mizernu cijenu. Moram reći da već godinama imamo nerealnu cijenu obroka od 16,70 kuna, od čega Ministarstvo obrazovanja pokriva 12,30 kuna, a ostatak je trošak studenta. A prava, realna cijena obroka najmanje je 21 kunu – kaže Vidović.

Studenti pak tvrde suprotno i upozoravaju da su neke cijene u menzi nerealno visoke. Nije im, primjerice, jasno zašto sok u menzi stoji četiri kune, koliko ne stoji ni u trgovini, zašto je puna cijena male pizze čak 12 kuna, jednog purećeg odreska 19,50 kuna, a menija za vegetarijance koji se nekad sastoji od dva kuhana jaja, obroka pomfrita i šalice mlijeka čak 16 kuna.

Ključne riječi

Komentara 51

LI
Lilith13
18:33 21.12.2009.

mislim da u ovoj priči nisu poanta studenti nego prljava i korumpirana politika SC koji krade lovu od države. Studenti po stranu za ovu priču, ajmo samo pogledat cijene određenih proizvoda u menzama! Nisu realne, a ponuda je svakim danom sve lošija. Mislim da u ovoj priči treba izostavit vaše obavezno pljuvanje po studentima i zapitat se zašto pureći odrezak stoji 19.50 kuna?

OB
-obrisani-
18:59 21.12.2009.

mislim da studenti poćinju ići iz krajnosti u krajnost i da je ovo sramota za njih ,

MO
morales
23:15 21.12.2009.

Sve istina, cijene su prilično više nego u trgovinama. Netko trpa u džep naveliko, a sve to plaćamo, naravno, svi mi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije