Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Stručnjak objasnio zbog čega na odjeći nastaju male rupice i kako spriječiti taj problem

Instagram/jenjmeredith
07.02.2021.
u 07:00

Odjeća se oštećuje i od traperica s metalnim patentnim zatvaračem, dugačkih noktiju ili zbog kukica grudnjaka na koje se u pranju zna zakačiti, a više sitnih rupa jedna kraj druge znači da imate moljce.

Mnogima su rupice koje kao same od sebe nastaju na majicama i vestama jedna od najvećih modnih misterija, a osnivač brenda America Giant objasnio je za The Sun što ih uzrokuje. 

Bayard Winthrop kaže da sitne rupe uvijek nastanu tamo gdje se gornji odjevni predmet trlja o traperice i pojas, zbog čega se tkanina brzo izliže i podere. 

- Trenje koje se tijekom vremena ponavlja uzrokuje propadanje tkanine - kaže on, a da ne bismo zbog toga odustali od trapera ili pojasa, objašnjava što možemo učiniti da to spriječimo.

Arheologe iznenadilo što su pronašli u ustima mumije. Oglasilo se i egiptsko Ministarstvo

1/6

- Obično je najveći krivac sama tkanina od koje su majica ili vesta napravljene jer mnogi proizvođači zbog male uštede doslovno stanjuju tkaninu gdje je to moguće. 

- Tražite odjevne predmete na kojima piše od koje su vrste pamuka, a kvalitetno je sve što u sastavu ima duža pamučna vlakna - kaže  Winthrop.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Meredith (@jenjmeredith)

Odjeća se, dodaje, oštećuje i od traperica s metalnim patentnim zatvaračem, dugačkih noktiju ili zbog kukica grudnjaka na koje se u pranju zna zakačiti, a ako na odjevnom predmetu nađete više sitnih rupa jednu kraj druge, znači da imate moljce i problem treba riješiti drugačije. 

U tom je slučaju, dodaje, najbolje odjevne predmete spremiti u zatvorene vrećice ili u ormar staviti par vrećica s lavandom čiji miris moljci ne podnose.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Komentara 4

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
15:52 07.02.2021.

"...a više sitnih rupa jedna kraj druge znači da imate moljce. .."___Ovaj stvarno jako pametno zaključuje...

BE
berija
10:17 07.02.2021.

Kako izgledaju velike rupice? Male rupice? Male rupe su rupice.

Avatar YUKA1962
YUKA1962
16:34 07.02.2021.

Kako lavandu unijeti u Sabornicu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije