Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radite li to?

Stručnjaci otkrivaju je li normalno spavati s plišanim igračkama u odrasloj dobi

Shutterstock
01.11.2018.
u 08:00

Plišane igračke koje smo dobili kao djeca često ostavljamo kao lijepu uspomenu od koje se ne možemo odvojiti

"Najvrijednija stvar koju imam" možda je malo previše za reći kad govorimo o plišanim igračkama, ali neki su toliko vezani za svoje igračke iz djetinjstva, da vjerojatno to zaista i misle. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Amsterdamu pokazalo je da čak dodir plišane igračke ima puno dobrih utjecaja na zdravlje, ali i smanjuje tjeskobu. 

Naši voljeni plišanci koje smo grlili u teškim trenucima tada su nam se činili čarobnima jer bi sve tjeskobe odjednom nestale, a danas je to znanost - potvrdila! 

Bebama i maloj djeci ovakve igračke predstavljaju "tranzicijske objekte" pomoću kojih smanjuju stres od odvajanja jer ih umiruju. Pa koliko dugo je zapravo normalno spavati s plišanim igračkama kod odraslih? Treba li se zabrinjavati ili ne?
Stručnjaci kažu da postoji tisuću razloga zbog kojih odrasli spavaju s igračkama. Primjerice, ako vam nedostaje pažnje imat ćete osjećaj kao da spavate s nekim u krevetu. Dok god ova navika ne utječe na posao, ljubavni život i život općenito, sve je u redu. No ako vas to sprječava da dovedete nekoga u svoj dom ili nešto slično, onda biste možda trebali razmisliti o tome da se od svog medvjedića odvojite. 

Na Trešnjevački plac otišli smo po savjete o ljubavi, evo što su nam kumice rekle

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije