Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Stručnjaci otkrili: Ovo su najčešći problemi u seksualnim životima parova, a evo kako ćete ih riješiti

shutterstock
06.03.2021.
u 21:10

Suprotno od popularnog mišljenja, žene više žude za avanturom i uzbuđenjem u seksu nego muškarci, a pandemija koronavirusa samo je pogoršala situaciju.

Ako vam se seks čini kao dosadan posao ili obaveza koju morate izvršiti, vjerjatno vam se seksualni život nalazi u problemu. Novo istraživanje pokazalo je da čak 85 posto parova ima određenu rutinu u spavaćoj sobi te im nedostaje uzbuđenja, kako piše The Sun.

Suprotno od popularnog mišljenja, žene više žude za avanturom i uzbuđenjem u seksu nego muškarci, a pandemija koronavirusa samo je pogoršala situaciju. Stoga su stručnjaci za seks otkrili kako znati da ste u problemu, ali i kako ga popraviti.

Razmišljate o prijašnjim ljubavnicima
Sasvim je normalno razmišljati o prijašnjim ljubavima, ali ako neprestano uspoređujete svoj prošli seksualni život s onim što imate sa sadašnjim partnerom, može doći do problema. Trebali biste pokušati otkriti što vam nedostaje iz prijašnje veze. Ako vam nešto nedostaje, trebate reći svom partneru što želite i kako to može postići. Ako želite probati nešto novo, iskreno razgovarajte o tome i pokušajte naći nešto što oboje želite.

Muškarci, obratite pažnju! Stimuliranjem ovog dijela tijela svaka treća žena postiže orgazam:

1/1

Nedostaje vam uzbuđenja
Preuzmite inicijativu i pronađite načine za poticanje spontanog seksa, jer će vam to potaknuti adrenalin i povećati seksualni užitak. Ako obično niste jutarnja osoba, iznenadite svog partnera seksom ujutro. Još jedan jednostavan način jest sjetiti se zašto ste se zaljubili i ponovno probati aktivnosti kojima ste se zajednički bavili u ranim danima veze. Prisjećanje na sve zabavne i ugodne trenutke može dovesti do uzbudljivog seksa.

Držite se rasporeda
Strast se s vremenom može smanjiti za parove koji su duže vrijeme zajedno i tada seks postaje dio rasporeda. Stoga se prvo koncentrirajte na izgradnju neseksualne intimnosti, što će dovesti do spontanijeg seksa.

Dosadile su vam iste poze
Može biti teško razgovarati o seksu, čak i s osobom koju najviše volimo. Za početak pohvalite stvari koje vam se sviđaju i nemojte svaliti krivnju na njih. Izbjegavajte govoriti što vam se ne sviđa, umjesto toga recite što biste da radi drugačije. Ključno je da se vaš partner ne osjeća loše.

Nemate predigru
Ako se bojite pitati svog partnera za više predigre, nemojte - šanse su da je i oni vjerojatno žele. Nedavno istraživanje pokazalo je da 73 posto muškaraca i 68,9 posto žena smatra da je primanje oralnog seksa vrlo ugodno. Od toga je više od polovice muškaraca i gotovo trećina žena uživalo u pružanju oralnog seksa.

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1/7

Prebrzo je gotovo
Ne postoji pravilo kada je riječ o tome koliko dugo seks treba trajati. Brzi seks može biti jednako ugodan kao i dulji, pa nemojte previše pritiskati da seks dugo traje, ali imajte na umu da prosječnoj ženi treba 13,46 minuta da dostigne orgazam, dok muškarcima obično treba dvije do deset minuta . Ako želite dodatno uzbuđenje, u svoj seks ​​uvrstite neke seksualne igračke - njih koristi 45 posto parova.

Seks je uvijek u krevetu
Tijekom ovih neobičnih vremena možda neće biti moguće seks u drugim sobama. Bilo da školujete djecu, imate članove obitelji ili živite s cimerima, morat ćete se zadovoljiti onim što imate. Pomaknite namještaj u spavaćoj sobi kako bi se osjećala novo i otvorite prozor te tako istovremeno dodajte malo uzbuđenja. Također možete iznenaditi svog partnera pod tušem.

Maštate o varanju
Maštarije o nevjeri ne moraju nužno značiti da je u vašoj vezi išta loše. Journal of Sex Research otkrio je da je 80 posto žena i 98 posto muškaraca priznalo da maštaju o nekom drugom, a ne o svom partneru. Međutim, ako dolazite u iskušenje da svoju maštariju pretvorite u stvarnost i razmišljate o varanju, nešto nije u redu s vašom vezom.

Mislili su da imaju sivi tepih dok ga nisu očistili! Bio je toliko prljav da je promijenio boju:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
19:09 07.03.2021.

ma kako nekome moze dosaditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije