Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Stručnjaci otkrili najveće greške koje ljudi rade kod stavljanja suđa u perilicu

perilica posuđa
Getty Images
16.10.2021.
u 14:56

Ove greške mogu smanjiti vijek trajanja perilice, ali i posuđe ostaviti prljavo.

Uz redovitu uporabu, perilica suđa i njezini skriveni dijelovi nakupljaju komadiće hrane, masnoće, kamenac i nakupine deterdženta. Ove stvari mogu utjecati na to koliko dobro čisti, kaže Lynn Redmile, analitičarka za testiranje i pregled proizvoda za čišćenje Instituta za dobro domaćinstvo. Srećom, uz nekoliko jednostavnih strategija i pravih proizvoda, briga o stroju je jednostavna, kako piše Good Housekeeping.

Obrišite suđe prije utovara
Jednostavno sastružite ostatke hrane sa posuđa jer obično nema potrebe za prethodnim ispiranjem ako koristite visokokvalitetni deterdžent. Ovaj korak uklanja sve komadiće hrane koji su ostali prije nego što predmeti uđu u perilicu posuđa, gdje se deterdžent pobrine za ostalo.

Perete noževe u perilici za posuđe? Evo zašto biste odmah trebali prestati:

perilica posuđa
1/8

Okrenite sve predmete prema sredini 
Kao opće pravilo, uvijek postavite prljavu stranu posude prema dolje ili prema sredini stroja kako biste osigurali da voda može doprijeti do nje i učinkovito je očistiti, kaže Redmile. Da biste pravilno napunili perilicu, tanjuri bi trebali ići na donju policu, kao i lonci i tave. Čaše bi trebale ići na gornju policu i između zupčanika stalka kako bi se spriječilo njihovo lomljenje. 

Izbjegavajte preklapanje predmeta ili blokiranje vode
Koliko god primamljivo bilo trpati posuđe u perilicu posuđa koje neće stati, odolite želji. Nikada ne biste trebali slagati predmete jer voda neće moći doprijeti i očistiti posudu koja se nalazi na vrhu.

Redovito čistite filter
Ako filter perilice posuđa nije čist, imat ćete problema s čišćenjem posuđa. I na sreću, to nije previše teško učiniti. Najlakši način da ga održavate čistim je redovitom uporabom sredstva za čišćenje perilice posuđa. Također je dobra ideja, ako vaša perilica posuđa ima uklonjivi filter, da ga povremeno provjerite. Na većini modela jednostavno ga otključajte i uklonite i isperite ga pod toplom vodom. Zatim spužvom ili mekom četkom prijeđite preko mrežastog zaslona i plastičnog okvira kako biste uklonili svu masnoću ili čestice zaglavljene u pukotinama.

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije