Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Stručnjaci otkrili koliko često zaista treba prati odjeću - odgovor bi vas mogao iznenaditi

Shutterstock
02.02.2021.
u 12:30

Traperice perete nakon 2 do 3 nošenja? Mogli biste se predomisliti kad ovo pročitate.

Stručnjaci za održavanje odjeće, Clothes Doctor, na svom Instagram profilu redovito dijele savjete, a ovoga puta otkrili su koliko često zapravo trebamo prati odjeću - odgovor bi mogao iznenaditi.

"Što ako vam kažemo da neke tkanine uopće ne treba često prati i da su neke bolje i kvalitetnije što ih rjeđe perete? Treba održavati balans između održavanja odjeće čistom i štednje struje i vode. Na ilustraciji pogledajte kako čuvati određene materijale", napisali su ispod fotografije s uputama.

Odličan trik kojim možete jače ugrijati prostoriju, ali ne i povećati račune!

Kako oni tvrde, odjeća od trapera treba se oprati jednom mjesečno - čak i ako je svaki dan nosite. Svila, lan i sintetika peru se nakon 3 do 4 nošenja, pamuk također - ali njega stavite na 30°C. 

Obična koža i brušena peru se svega jednom godišnje, a vuna i kašmir jednom u mjesec dana, može i rjeđe, prenosi The Sun.

Evo zbog čega dasku za rezanje ne bi trebali prati deterdžentom za posuđe:

1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije