Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljaac!

Stručnjaci otkrili: Evo kako ćete napraviti najbolju vruću čokoladu kod kuće

shutterstock
10.12.2020.
u 09:30

Idealna za hladne zimske dane i gotova u svega nekoliko minuta.

Nakon dolaska s hladnoće, najbolji način da se ugrijete je da popijete jedan vruć napitak, poput vruće čokolade. Međutim, za tako jednostavnu poslasticu može biti nezgodno savladati tehniku ​​izrade. Stoga su stručnjaci otkrili svoje trikove za najbolju vruću čokoladu napravljenu kod kuće, prenosi PAeats.

Sjećate se dječaka s omota ove čokolade? Sada ima 29 godina i jako je tražen model:

1/7

Kupujte domaće
Bez obzira koju vrstu mlijeka, čokolade i ukrasa želite, potražite one vrhunske kvalitete kod lokalnih marki. Lokalne farme zaštićenih područja pružaju najsvježije mliječne proizvode, a prodavaonice slatkiša i specijalizirane tržnice nude čokolade s ekstraktom kakaa. Kvalitetna čokolada stvarno napravi razliku u napitku.

Probajte sa šlagom
Pomiješajte 1 vrhnje za šlag, 2 žlice šećera u prahu i pola žlice arome po izboru, poput vanilije. Sve dobro istucite i dodajte svojoj vrućoj čokoladi.

Mlijeko je važno
Što je veći sadržaj masti u mlijeku, to će vruća čokolada biti više kremastog okusa. Zatim, morate obratiti pažnju i na temperaturu. Polako, ravnomjerno zagrijavanje osigurava da se mlijeko ne prekuha, često miješajte i nemojte žuriti s postupkom. Pjena također povećava volumen i kremasti okus.

Ne zaboravite pjenjaču
Najbolji način za miješanje čokolade je pomoću pjenjače, ne miksera ili vilice. Pazite da odaberete pjenjaču koja je prilagođena volumenu s kojim radite i snažno umutite, posebno kako biste osigurali da se čokolada ravnomjerno topi i ne gruda.

Ivana je nominirana za Divu godine: 'Na pitanje tko sam ja, još nisam našla pravi i potpuni odgovor':

Komentara 1

MO
montello
18:20 10.12.2020.

odlična je za hladne zimske noći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije