Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci objašnjavaju

Što kada osobu privlače zločinci, kao obožavateljice u slučaju Filipa Zavadlava?

shutterstock
18.02.2020.
u 09:25

Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubojstvo, obožavateljice pišu dok se nalazi na vještačenju u Klinici za psihijatriju Vrapče. Na splitski Županijski sud stiglo je tridesetak pisama, a sindrom kad osobu seksualno privlače zločinci zove se hibristofilija

Parafilija ili patološka seksualna sklonost definira se kao iskustvo intenzivne seksualne uzbuđenosti koju prouzročuju atipični predmeti, situacije, fantazije, piše portal Ordinacija.hr.

Ovaj se tip parafiličnog ponašanja katkada zove i "Bonnie i Clyde sindrom", navodi portal psychologytoday.com.

Pogledajte zašto psihopati privlače žene:

U određenim slučajevima seksualni fokus je osoba koja je bila u zatvoru ili potreba da se ona potakne na novi zločin. U drugim je situacijama fokus na osobi u zatvoru o kojoj se znaju samo stvari koje se tiču zločina. Na primjer, svi znamo kako serijski ubojice često primaju pisma od svojih "obožavateljica", a neki od najpoznatijih ubojica koji su se ženili u zatvoru i primali bezbroj pisama jesu Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Richard Ramirez i Ted Bundy.

U usporedbi s drugim parafiličnim ponašanjima, hibristofilija je posebna po tome što se češće javlja kod žena. Autorica romana "Žene koje vole ubojice" Sheila Isenberg intervjuirala je mnoge žene koje "vole ubojice", a neke od njih svjesne su činjenice da su u vezi koja nije moralna, a ostale su uživale u svojoj fantaziji.

Disocijalni poremećaj ličnosti – je li doista preduvjet za zločin?

Kako piše portal psychologytoday, Corey Vitello u svojoj recenziji knjige "The thrill to killer" napisao je kako su osobe koje seksualno privlače zločinci  često i same bile žrtve fizičkog i psihičkog nasilja pa su i osjetljivije na devijantna ponašanja i zločin. 

 

Ključne riječi

Komentara 6

NA
natrag
10:03 18.02.2020.

Filip zrtva sistema a ne zlocinac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije