Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad stres stisne

Stres – poguban za zdravlje, san, ljubav...

hrkanje
10.12.2010.
u 16:00

Škrgućete zubima, imate noćne more, bolne mjesečnice i ludujete za slatkim? Dijagnoza: kronični stres! Terapija: Pobrinite se za sebe!

Stres? Ah, pa tko ga ne osjeća! Tako će reći svi koje svakodnevne obveze i zahtjevni poslovi pritišću bez obzira na spol i dob. Stres sam po sebi, barem ne u nas, nije proglašen bolešću, no poznato je da može biti okidač za mnoge ozbiljnije bolesti pa čak i smrt.

No, koliko ste zaista pod stresom i koji su njegovi pravi simptomi?

Škrgućete zubima?

Bruksizam je stiskanje čeljusti i škrgutanje zubima bez kontrole, najčešće noću. Uzrokuju ga anksioznost, psihička napetost i stres, a sklone su mu osobe koje bježe od problema i koje se ne znaju ili se teško nose s problemima na poslu.

Noćne more?

Beskrajno duge noći, prevrtanje po postelji, a ni knjiga vas ne može smiriti? Jamačno ste pod stresom. Prevelike doze kofeina, nikotina i buljenje u računalo izazivaju ogromne količine adrenalina koji vam ne daju usnuti. Pokušajte odlaziti na spavanje u isto vrijeme i spavati barem sedam sati.

Neredovite i bolne mjesečnice?

Ciklus vam je neuredan, PMS teško podnošljiv, nekoliko puta na godinu dogodi vam se da vam mjesečnica "preskoči", a često su vrlo bolne... Nema sumnje, pod stresom ste. Tijelo sve bilježi i pamti pa, ako se i ne pokaže odmah, posljedice stresa uzet će danak kad tad.

Stres luduje za slatkim!

Imate napade neodoljive potrebe za slatkim? To iz vas progovara stres koji je ovisnik o slatkom i šećeru. Što slađe i nezdravije, to bolje. Suspregnite tog demona u sebi jer slastice koje ubacite u takvom stanju samo će se gomilati u centimetre oko struka i na stražnjici.

Glavobolje do ruba migrene?

Čini vam se da je petak najdraži, ali i najduži dan jer toliko željeni vikend nikako da stigne. No, kada se dočepate subote, eto glavobolje koja bjesomučno udara sve do nedjelje navečer. Pokušajte ustati u približno isto vrijeme kao i radnih dana pa dio vremena, dok ukućani spavaju, provedite ispijajući neki biljni čaj i čitajući omiljenu knjigu.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
05:14 11.12.2010.

Najbolji stres je kada dobijete vrhunski orgazam, prirodno, bez izdrkavanja

KA
karambita
17:47 31.12.2010.

Kao da ljudi ne znaju sta je stres, pa im treba netko pametan to kazati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije