Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probajte već danas

Stomatologinja pokazala jednostavan način kako da vas maska bolje štiti od koronavirusa

TikTok
10.07.2020.
u 12:30

Za ovaj trik potrebno vam je samo 60 sekundi, a vaša maska bolje će vam odgovarati uz lice i više vas štititi.

Maske za lice bile su stalna tema tijekom pandemije koronavirusa i one su nešto na što su se svi morali naviknuti. U Hrvatskoj su obavezne u javnom prijevozu, a preporuke je da se nosi i na ostalim mjestima, poput dućana i trgovina, kako bi se smanjilo širenje koronavirusa. 

No kako se prilagođavamo novom normalnom nošenju maski, mnogi su se borili da zadrže svoje na licima jer su često napravljene u jednoj veličini, a da bi bile učinkovite, potrebno ih je postaviti na lice tako da čestice ne mogu ući u nos i usta, prenosi The Sun.

Jedna stomatologinja pokazala je jednostavan trik kako će maska bolje odgovarati uz vaše lice, ali i kako će vas bolje štititi. Olivia Cuid objavila je video na svom TikTok profilu u kojem objašnjava kako na jednostavan način promijeniti veličinu maske, a njezin video brzo je postao viralan.

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok

♬ original sound - oliviacuidmd

S kirurškom maskom, plave maske za jednokratnu upotrebu koje se mogu kupiti u ljekarnama i supermarketima, strane vašeg lica ostavljene su izložene. Olivia kaže da postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako biste je bolje uklopili. Prvo morate masku preklopiti na pola, a zatim trebate vezati čvor s trakama za uši sa svake strane. Nakon toga trebate otvoriti masku, gdje se na bočnim otvorima pojavljuje tkanina koju trebate zavući ispod traka za uši. Tada sve što trebate učiniti je staviti masku i započeti svoj dan kao normalno.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Komentara 4

IM
Istina_mora_Van
17:50 10.07.2020.

Kaže "Tada sve što trebate učiniti je staviti masku i započeti svoj dan kao normalno."........ Oprostite, ali "normalno"? Koje normalno? Ovo je vama normalno? Ovo je izvanredna javnozdravstvena situacija i ovdje nema i ne smije biti ništa normalnog. Naravno, da čemo maske nositi u zatvorenim prostorijama gdje postoji izvjesna opasnost od zaraze. Mada ja mislim, da bi svi oni najradije vidjeli kad maske uopce ne bi skidali ni na plažama. Zadnja stvar na svijetu bi bila, da ovakava "incognito" maskirana lica postanu nešto sasvim normalno. Nikada.

Avatar vratar1
vratar1
17:46 10.07.2020.

osim tog da ne štiti! piše na hebenoj ambalaži...

DA
DarthVader
18:26 10.07.2020.

Proc s tim prokletim maskama koje su nehigijenske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije